Antena Meniu Search
x

Elev mutilat cu substanţe chmice periculoase, într-o şcoală din Prahova

Un elev de clasa a VIII-a de la şcoala din comuna Cosminele, judeţul Prahova, a fost mutilat cu substanţe chimice periculoase şi a fost operat de urgenţă.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 28.11.2019, 12:50

Elev mutilat cu substanţe chimice în Cosminele, Prahova
Elev mutilat cu substanţe chimice în Cosminele, Prahova - Observator / Arhivă

Un elev de clasa a VIII-a de la şcoala din comuna Cosminele, judeţul Prahova, a fost mutilat cu substanţe chimice periculoase şi a fost operat de urgenţă.

Totul s-a întâmplat la începutul acestei luni, în singura şcoală din comuna Cosminele.

Elevul din clasa a VIII-a a fost chemat de un angajat al şcolii să îl ajute să mute un dulap închis.

La un moment dat, dulapul a căzut peste copil, iar din interior au început să curgă mai multe substanţe chimice periculoase care s-au vărsat pe piciorul elevului.

Pe acelaşi subiect

În interiorul dulapului se aflau mai multe recipiente cu substanţe folosite la lecţia de chimie, astfel că tânărul s-a ales cu arsuri grave pe coapsă.

"La data de 01 noiembrie, Postul de Poliție Comunal Cosminele a fost sesizat de conducerea Școlii Gimnaziale Cosminele despre faptul că un elev al instituției s-a accidentat la picior prin stropire cu o substanță chimică necunoscută.

Ulterior, acesta a fost transportat la spital, iar în cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova pentru telegrama.ro.

Mutilat cu substanţe toxice, trimis acasă să se odihnească

După ce a fost ars cu substanţele folosite la lecţia de chimie, elevul a început să se simtă rău, motiv pentru care a fost trimis acasă să se odihnească.

Pe drum, copilul a leşinat, fiind găsit de un vecin care s-a îngrozit atunci când i-a văzut rănile.

Astfel, elevul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la un spital din Bucureşti, acolo unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale de transplant de piele.

După trei săptămâni petrecute în spital, elevul s-a întors acasă, însă va merge periodic la medic pentru control şi tratament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Elev mutilat cu substanţe chmice periculoase, într-o şcoală din Prahova