Antena Meniu Search
x

Elevii din clasele terminale ar putea merge la școală și în scenariul roșu, propune ministrul Educației

Ministrul Educației a anunțat că va propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă în mod fizic la cursuri și în cazul în care școala intră în scenariul roșu, pentru că examenele naționale vor fi cu prezență fizică, iar copiii trebuie să fie foarte bine pregătiți.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.03.2021, 13:14

Elevii din clasele terminale ar putea merge la școală și în scenariul roșu, propune ministrul Educației
Elevii din clasele terminale ar putea merge la școală și în scenariul roșu, propune ministrul Educației - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru / Hepta

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că regulile de distanțare și prudența trebuie păstrate în continuare cu sfințenie în școli, însă elevii din clasele terminale trebuie să meargă fizic la cursuri.

„Pentru acele școli care vor intra în scenariul roșu și care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educației le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală pentru că vor avea examene naționale. Examenele naționale vor fi cu prezență fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiți”, a spus Sorin Cîmpeanu, citat de Mediafax.

În prezent, în cazul scenariului roșu cauzat de pandemia de COVID-19, școala se închide și toți elevii fac cursuri online.

Elevi infectați cu Covid-19, după redeschiderea școlilor

Peste opt sute de elevi şi peste şase sute de angajaţi din şcoli s-au infectat în primele două săptămâni, de când au revenit în bănci. Asta a dus la închiderea a peste şapte sute de clase.

Cum numărul de cazuri e în creştere, soluţia găsită a fost vaccinarea cu prioritate a cadrelor didactice. Această etapă specială de vaccinare a personalului din învățământ ar urma să se încheie pe 10 martie. Autorităţile estimează că până atunci vor fi vaccinaţi 60.000 de angajaţi din sistemul educaţional.

Se pot înscrie pentru imunizare în aceste centre toţi cei care lucrează în creşe şi grădiniţe şi cadrele didactice din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Elevii din clasele terminale ar putea merge la școală și în scenariul roșu, propune ministrul Educației