Antena Meniu Search
x

Elicopterul SMURD prăbuşit. Trupurile neînsufleţite ale victimelor accidentului vor fi repatriate astăzi

Autopsia celor patru persoane care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului elicopterului SMURD Iaşi s-a încheiat, iar trupurile neînsufleţite urmează să fie repatriate în cursul zilei de astăzi, a anunţat Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Autopsia celor patru persoane care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului elicopterului SMURD Iaşi s-a încheiat, iar trupurile neînsufleţite urmează să fie repatriate în cursul zilei de astăzi, a anunţat Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Raed Arafat s-a deplasat vineri dimineață în Republica Moldova, în raionul Cantemir, la locul unde elicopterul s-a prăbușit.

Întrebat dacă aparatul care s-a prăbușit este singurul din dotarea SMURD care nu avea radar meteo, Arafat a răspuns: "Aici cei de la aviație trebuie să spună. Eu ce pot să vă spun este că acest elicopter, ca și restul elicopterelor SMURD-ului, este autorizat de zbor la vedere și instrumental noapte cu un singur pilot. El a subliniat că, atunci când condițiile meteo nu sunt bune, pilotul poate decide inclusiv să anuleze misiunea.

"Dacă pilotul sesizează că nu sunt bune condițiile pe care le vede în față, normal că abandonează misiunea. Și se abandonează misiuni când vede că se vor schimba condițiile meteo", a explicat secretarul de stat.

El a precizat că autopsia victimelor accidentului a fost făcută în cursul nopții de joi.

"Autopsia deja s-a făcut. Domnul ministru Tobă deja a avut discuții cu colegii din Republica Moldova și autopsia s-a făcut chiar în cursul nopții, cu identificare cu tot, așa că a rămas doar pregătirea pentru repatriere", a spus Arafat, adăugând că în primă fază repatrierea se va face la Iași.

Întrebat dacă epava elicopterului va fi ridicată vineri, Arafat a arătat că aceasta este o decizie pe care o vor lua cei care fac investigațiile.

Potrivit secretarului de stat, ultima "verificare mare" în cazul elicopterului care s-a prăbușit a avut loc în luna februarie, iar cele "periodice" au fost făcute toate la timp.

În accidentul produs joi au murit comandorul Doru Gavril, 53 de ani (comandant), căpitan-comandor Voicu Șocae, 36 de ani (copilot), dr. Mihaela Dumea, 39 de ani (medic specialist medicină de urgență, asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie ''Gr. T. Popa'' Iași), și Gabriel Sandu, 38 de ani (asistent medical principal medicină de urgență).

Sursa: Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Elicopterul SMURD prăbuşit. Trupurile neînsufleţite ale victimelor accidentului vor fi repatriate astăzi