Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video EXCLUSIV. Mărturia unuia dintre minorii abuzaţi de "tatăl orfanilor", din reţeaua lui Lajos Kristoff

Dosarul lui Lajos Kristoff, aşa zis-ul antrenor de genii prins în timp ce viola un copil de 14 vani, a scos la iveală o întreagă reţea de abuzatori, care racolau prin intermediul unor ONG-uri. Teoretic, sprijineau tineri din medii defavorizate, în realitate îi exploatau sexual. În exclusivitate pentru Observator, una dintre victimele celui intitulat "tatăl orfanilor", capul reţelei, rupe tăcerea. 

de Redactia Observator

la 30.09.2024 , 19:47

A sperat că va găsi înţelegere şi o nouă familie şi a sfârşit abuzat de o reţea cinică. Sammy a plecat de-acasă la 17 ani şi a ajuns pe mâna celui supranumit tatăl orfanilor, Cosmin Olteanu, preşedintele ONG-ului Noii Zori Păgâni din Bucureşti.

"Mi-a zis că mă ajută să vin în București și îmi oferă independența de care eu am nevoie. Am luat legătura cu Cosmin, i-am explicat situația. M-a pus să-i fac o cerere în care să spun că Noii Zori Păgâni să fie reprezentanții mei legali și că sunt de acord cu asta să mă scape din cercul din Zalău", a declarat Sammy, victimă.

Aşa a ajuns să locuiască în aceeaşi casă cu abuzatorii. 

Vezi și

"Adi imi spusese de la început că dacă mă ajuta ar dori în schimb să fiu în casa, dar cumva la cheremul său. Vorbesc cu Cosmin de seara: Haide să te trezesc şi să mai povestim, dacă asta îţi doresti. El era în pat şi mi-a zis să mă pun lângă el. Începuse deja să aibă anumite atingeri, încerca să se apropie de mine în aşa fel să mă atingă. Eu îi spuneam că nu mi se părea normal să îmi facă avansuri. Îmi pare rau, vreau o ţigară", adaugă Sammy, victimă.

Pe acelaşi subiect

Ademeniţi cu mai multe promisiuni

Nu era prima victimă. Până acum, poliţiştii au reuşit să găsească dovezi în cazul a trei băieţi, care au fost ademeniţi cu mai multe promisiuni: că vor primi bani de mâncare, haine sau o casă în care să stea în schimbul relaţiilor sexuale. În exclusivitate, un angajat al unuia dintre ONG-uri, a povestit metoda de racolare. 

"Mi s-a părut iniţial o persoană care avea dorinţa de a ajuta. La suprafaţă, asta făcea. Doar că, în spate, se ascundea un om orgolios, neîmplinit, în opina mea, care avea anumite frustrări, nişte reminescenţe ale trecutului, să zic aşa, având în vedere că a crescut în sistemul de protecţie", a declarat un angajat ONG.

Primele semne de întrebare au apărut în momentul în care a refuzat să ajute o persoană care ieşea din centrul de plasament, dar care avea 18 ani, şi a primit un minor în casă în aceeaşi perioadă. "Avea tendinţa să ajute mai mult minorii, că erau mai vulnerabili şi putea să îi manipuleze mai uşor", a adăugat angajatul ONG.

Cum a ajuns poliţia la reţeaua din ONG-uri

Principalul suspect din dosar povestea într-un interviu că a crescut într-un orfelinat din Oneşti, apoi a ajuns în grija asistenţilor maternali, fiind o victimă a bullyingului, din cauza orientării sexuale. Săptămâna trecută, poliţia a ajuns la reţeaua din ONG-uri, după ce au analizat probele din ancheta antrenorului de genii, Lajos Kristof. Individul a fost arestat după ce a fost prins în flagrant când viola un băiat de 14 ani la el acasă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Evenimente » EXCLUSIV. Mărturia unuia dintre minorii abuzaţi de "tatăl orfanilor", din reţeaua lui Lajos Kristoff