Antena Meniu Search
x

INTERVIU EXCLUSIV cu extremistul american, admirator al Gărzii de Fier, artizanul protestelor violente din Virginia: "M-am căsătorit în Bucureşti"

Omul din spatele haosului care a cuprins Statele Unite s-a căsătorit în România şi s-a declarat admirator al legionarilor din ţara noastră. Matthew Heimbach a răspuns în exclusivitate la întrebările reporterilor Observator.

Observatorul a realizat, în exclusivitate, un interviu cu Matthew Heimbach, extremistul american care a organizat protestul din Charlottesville, degenerat în violenţele care au şocat SUA. "Corneliu Zelea Codreanu este o inspiraţie nesfârşită pentru mine", ne-a dezvăluit el. Heimbach ne-a spus ce influenţă a avut asupra sa Garda de Fier şi ne-a descris experienţa avută în România, unde a venit ca să se căsătorească.

Eu şi soţia mea suntem creştini ortodocşi. Ne-am căsătorit în Bucureşti. Avem mulţi prieteni în Bucureşti! 

Cu aceste cuvinte, Matthew Heimbach a dat de înţeles că are legături puternice cu România.

Pe acelaşi subiect

Luni, organizatorul manifestaţiei violente Charlottesville a surprins când şi-a făcut apariţia purtând un tricou cu imaginea lui Corneliu Zelea Codreanu. În exclusivitate pentru Observator, controversatul lider extremist a dezvăluit şi motivele.

Corneliu Zelea Codreanu, fiind un tradiţionalist convins, este o inspiraţie nesfârşită pentru mine! A lăsat în urmă idei incredibile despre creştinism, despre cum ar trebui să ne trăim vieţile şi despre cum ar trebui să arate o societate cu adevărat creştină. Un prieten de al meu este profesor în Bucureşti. Şi el este american şi un naţionalist convins. El avea cunoştinţe despre Corneliu Zelea Codreanu, mi-a povestit despre el şi aşa m-a convins să vreau să aflu mai multe.

Se pare că atracţia manifestată pentru Garda de Fier şi liderul ei, dar şi interesul faţă de ortodoxie l-au făcut pe Heimbach să vină în România.

Am început să citesc mai mult şi aşa am aflat despre dedicarea lui Codreanu pentru patrie, pentru Dumnezeu. Este un adevărat exemplu! Membrii Gărzii de Fier sunt o adevărată inspiraţie pentru creştini. Citindu-i scrierile lui Codreanu, după ce prietenul meu din Bucureşti mi-a povestit despre el, am putut stabili o conexiune cu membrii acestei mişcări. De asemenea, în SUA am cunoscut români membri ai Legiunii Arhanghelului Mihail. 

Cu ajutorul prietenului său, Heimbach a venit în România, nu doar pentru a afla mai multe despre Garda de Fier, ci şi pentru a întemeia o familie.

M-am căsătorit în Bucureşti, deoarece în SUA există o comunitate foarte restrânsă de creştini ortodocşi. E foarte interesant că sunt singurul american pe care îl știu cu un certificat de nuntă scris în românește.

Căsătoria a fost oficiată la o biserică din centrul vechi al Capitalei.

Cunoscând români, avându-l pe prietenul meu profesor în Bucureşti şi având o admiraţie deosebită pentru bisericile româneşti, am luat această hotârâre. Am un respect enorm pentru preoţii români, deoarece sunt duhovnici care ţin la tradiţii şi la principiile creştin ortodoxe. Ultima dată am fost în România în urmă cu 3 ani şi mi-ar plăcea foarte mult să revin.

Ca amintire din Bucureşti, extremistul american a postat pe contul lui de Facebook o fotografie de la ceremoniile de 1 decembrie.

Am participat chiar la Ziua Naţională a României, iar festivităţile m-au impresionat profund. Este fascinant să vezi atâţia oameni iubindu-şi ţara, oameni tineri care îşi idolatrizează patria. Plănuiesc să ajung în România cât mai curând. Este o ţară atât de pioasă, cu oameni atât de blânzi, bazată pe tradiţionalism, patriotism, care respectă familia şi mai, presus de toate, o ţară care îl iubeşte pe Dumnezeu. 

Heimbach a explicat reporterilor Observatorului şi motivul admiraţiei faţă de preotul Iustin Pârvu.

Despre părintele Iustin Pârvu pot spune că este foarte dedicat principiile ortodoxiei şi naţionalismului.

În America, Matthew Heimbach a şocat nu doar prin ideile sale radicale, ci şi prin rolul jucat în protestul extremist din Charlottesville, soldat cu 3 morţi şi numeroşi răniţi. În ciuda violenţelor, el nu vrea să facă pasul înapoi.

Ceea ce s-a intamplat in Charlottesville este consecinţa globalizării. A fost un eveniment foarte reuşit, vom reuşi să scoatem şi mai mulţi oameni în stradă şi nu ne vor putea opri. Guvernul lucrează ca să ne oprească. Faptul că au murit trei persoane este un eveniment tragic. Dar Guvernul american este de vină pentru această situaţie creată.

Heimbach susține că nu e singurul admirator american al Gărzii de Fier.

Suntem mii, aici, în SUA! Mişcarea naţionalistă este inspirată de Zelea Codreanu. Cartea lui s-a vândut în sute de mii de copii. Chiar acum se reeditează pentru că se vinde atât de bine!

Americanul a dat detalii şi despre originea tricoului cu Zelea Codreanu, pe care îl poartă.

Partidul nostru l-a făcut şi este cel mai popular. Şi mesajul lui Codreanu pe care noi îl promovăm este cel conform căruia, chiar dacă vor cădea camarazi de-ai noştri, ei sunt încă prezenţi cu noi!

Credeţi în violenţă, ca soluţie în a vă rezolva problemele?, l-au întrebat reporterii Observatorului, pe extremistul american.

Avem datoria şi responsabilitatea de a ne proteja, de a ne proteja comunităţile. Nu credem în acţiuni ofensive, dar credem în necesitatea de a ne apăra!a răspuns Heimbach.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » INTERVIU EXCLUSIV cu extremistul american, admirator al Gărzii de Fier, artizanul protestelor violente din Virginia: "M-am căsătorit în Bucureşti"