Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Experienţa captivităţii" din Parcul Izvor - o parte din ce au trăit israelienii răpiţi în 7 octombrie de către gruparea Hamas

Expoziţia captivităţii" este un container tapetat cu fotografii ale celor dispăruţi, în interiorul căruia se află, potrivit organizatorilor, copia unei celule în care sunt ţinuţi ostatici aceştia. În interior, în întuneric, sunt auzite sunete din dimineaţa zilei de 7 octombrie, din locurile atacate de Hamas.

de Bianca Iacob

la 07.07.2024 , 14:53

Mesajul Ambasadei Israelului la Bucureşti 

"Expoziția volantă "Experiența captivității" a ajuns și la #București 

"Experiența captivității" reproduce, în interiorul unui container demonstrativ, condițiile degradante în care sunt ținuți ostaticii israelieni în tunelurile construite de organizația teroristă Hamas sub Fâșia Gaza.

Vezi și

Înființat de Forumul Familiilor celor Răpiți și Dispăruți din #Israel, containerul conține un "tunel" și o "celulă de captivitate", similare cu cele din Gaza, în care sunt ținuți în prezent ostatici 120 de copii, femei și bărbați israelieni.

Împreună cu partenerul nostru, Asociatia Mame Pentru Mame, am inaugurat astăzi containerul expozițional, ce întruchipează experiența traumatizantă prin care trec ostaticii israelieni de aproape 9 luni de zile.

Scopul demersului este de a atrage atenția publicului român asupra tratamentului inuman îndurat de ostaticii israelieni răpiți în urma atacurilor teroriste din 7 octombrie 2023.

 Expoziția volantă a fost inaugurată la Geneva, în fața sediului Biroului pentru Drepturile Omului din cadrul Organizației Națiunilor Unite și apoi a călătorit în Bruxelles, Berna, Luxemburg și Berlin, Bucureștiul fiind cea de-a 7-a capitală care găzduiește expoziția.

Începând de astăzi, în intervalul orar 17:00-20:00, sâmbătă, 6 iulie, și duminică, 7 iulie, în intervalele orare 10:00 – 13:00 și 17:00-20:00 vă invităm să vizitați containerul situat în Rondul Bicicliștilor din Parcul #Izvor.

Mulțumim Primăria Municipiului Bucureşti pentru găzduirea expoziției și Asociatia Mame Pentru Mame pentru sprijinul oferit în organizarea evenimentului.

#BringThemHomeNow ️ #LetThemGoNow ️

E.S. Reuven Azar 

Rami Teplitskiy"

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Experienţa captivităţii" din Parcul Izvor - o parte din ce au trăit israelienii răpiţi în 7 octombrie de către gruparea Hamas