Antena Meniu Search
x

Foto Explicația ministrului Educației privind cămașa specială, cu o parte din mânecă detaşabilă, purtată la vaccinare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a purtat, miercuri, o cămaşă specială, cu o parte din mânecă detaşabilă, pentru a se vaccina. Fotografia sa s-a viralizat rapid în mediul online.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 20.01.2021, 14:47

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu s-a vaccinat anti-COVID
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu s-a vaccinat anti-COVID - Facebook
  • Miniştrii, îndemn la vaccinare
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Ministrul a explicat faptul că a participat la campania pentru Consiliul de Securitate ONU şi a fost în peste 70 de ţări "mai altfel, care au necesitat vaccinări specifice". "Sunt unul dintre cei foarte pregătiţi cu privire la actul de vaccinare din toate perspectivele", a spus el, potrivit News.ro.

Sorin Cîmpeanu a mers, miercuri, la Spitalul Militar Central pentru a se vaccina împotriva COVID-19, purtând o cămaşă specială, cu o parte din mânecă detaşabilă.

"Am participat la campania pentru Consiliul de Securitate ONU, ocazie cu care am fost în peste 70 de ţări mai altfel, care au necesitat vaccinări specifice pentru zonele respective, ocazie cu care am reuşit să fiu pregătit. Sunt unul dintre cei foarte pregătiţi cu privire la actul de vaccinare din toate perspectivele", a explicat Cîmpeanu, ulterior.

Membrii Guvernului, vaccinați anti-COVID

Membrii Guvernului s-au vaccinat miercuri împotriva Covid. Imunizarea oficialilor Executivului a început la ora 10.00, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar “Dr. Carol Davila”.

Primii care s-au vaccinat miercuri dimineaţă au fost ministrul Transporturilor, Lucian Bode, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare, vicepremierul Dan Barna.

Miniştrii, îndemn la vaccinare

"Le recomand tuturor celor care ne urmăresc să se înscrie, să meargă să se vaccineze, e singura cale prin care putem sperăm anul acesta să ieşim din logica pandemiei şi să intrăm într-o logică de ţară normală, care se dezvoltă. Vaccinul e sigur, vaccinul e necesar, tuturor vă recomand, mergeţi să vă vaccinaţi", a declarat, ulterior, vicepremierul Dan Barna.

La rândul său, vicepremierul Kelemen Hunor a afirmat că s-a prezentat la vaccinare când i-a venit rândul.

"Sunt convins că prin vaccinare putem depăşi această etapă a pandemiei şi încet, încet putem reveni la viaţa noastră normală. De aceea, le recomand şi eu tuturor să se înscrie şi să meargă la vaccinare, nu există niciun pericol, este un vaccin modern, este un vaccin de tip nou şi cu toţii vom fi în siguranţă, ne vom proteja reciproc dacă ne vom vaccina", a susţinut Kelemen.

"M-am vaccinat, având un sentiment de încredere în ştiinţă, încredere că suntem pe drumul cel bun. Încredere în ştiinţă pentru că eu consider că este singura modalitate de a scăpa de această pandemie, încredere că suntem pe drumul cel bun pentru a ne recâştiga dreptul la o viaţă normală, la viaţa pe care o aveam înainte de pandemie. Decizia de vaccinare aparţine fiecărui cetăţean, însă de numărul celor care se vor vaccina depinde foarte mult dacă revenirea la normalitate va fi una rapidă, în curând sau mai lentă. Îi îndemn pe toţi românii să se vaccineze, indiferent că nu au contactat această boală sau au trecut prin boală, aşa cum am trecut şi eu", a spus ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a îndemnat şi el oamenii să se vaccineze.

"Am făcut vaccinul, a fost uşor, a fost simplu, nu doare, vaccinarea e o premisă esenţială pentru revenirea la normalitate şi pentru reluarea activităţii economice şi în primul rând pentru relansare economică. Aşadar vă recomand, vă îndemn veniţi cu încredere, vaccinaţi-vă", a afirmat Nazare.

Ulterior, s-au vaccinat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

"M-am vaccinat. M-am vaccinat pentru că sunt convins că doar în acest fel putem să punem capăt acestei pandemii care ne-a dat peste cap tot ritmul vieţii începând cu anul 2019, începutul anului 2020. M-am vaccinat pentru că sunt convins că doar în acest fel putem să punem capăt acestei pandemii şi de asemenea, sunt convins că acest vaccin este unul sigur, care mă poate ajuta atât pe mine şi prin gestul meu sunt convins că pot ajuta pe toţi ceilalţi de lângă mine. Sunt convins că în acest fel putem să ne protejăm familia, prietenii şi pe toţi cei cu care interacţionăm. Cred că este un demers de etică pentru a respecta efortul care s-a făcut de către toate instituţiile statului implicate în lupta cu această pandemie", a susţinut, la rândul său, ministrul Apărării, Nicoale Ciucă.

A doua etapă a vaccinării anti-COVID a început vineri, primul imunizat în această etapă fiind preşedintele Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Explicația ministrului Educației privind cămașa specială, cu o parte din mânecă detaşabilă, purtată la vaccinare