Antena Meniu Search
x

Video Explozia din Crevedia. Centrele de transfuzie, deschise în regim de urgenţă. În ce condiţii se poate dona sânge pentru răniţi

Explozia din Crevedia. Victimele exploziilor, internate la Bucureşti, au nevoie de sânge. Ba chiar un spital de urgenţă a cerut albumină. Între timp, autorităţile fac apel la populaţie pentru a veni să doneze. În Capitală, de exemplu, centrul de transfuzii va fi deschis astăzi pentru toţi cei care doresc să salveze o viaţă. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 27.08.2023, 10:31

Vezi și

"Sunt câteva zeci de persoane deja înăuntru, de la 7:30 s-a deschis Centrul de Transfuzii şi deja oamenii au şi ieşit, au donat sânge, am văzut chiar şi reprezentanţi ai Jandarmeriei,  care au venit să doneze pentru colegii lor. Alţii sunt chiar şi la a 40-a donare astăzi şi ne spuneau că cel mai recomandat este să vină mai ales cei care au mai donat şi în trecut", a transmis Ingrid Tîrziu, reporter Observator.

În ce condiţii se poate dona sânge pentru victimele exploziei din Crevedia

"Este o nevoie foarte mare de sânge, într-adevăr, directorul Centrului de Transfuzii a fost aici, în urmă cu câteva momente şi a făcut un apel, nu doar către bucureşteni, ci către toţi românii: să vină să doneze, până la 13:30. Vă reamintesc că, astăzi, toate centrele ar fi trebuit să fie închise, însă a fost o mobilizare spectaculoasă şi în cadrul personalului medical. Centrele vor fi deschise în toată ţara, aproximativ jumătate din capacitatea lor este astăzi deschisă. Aşadar, dacă aveţi peste 18 ani şi peste 50 de kg, nu vă ştiţi cu probleme de sănătate şi, cel mai important, aţi şi mâncat în această dimineaţă, trebuie să veniţi să donaţi, pentru că veţi salva cu siguranţă una dintre victimele exploziei de la Crevedia", adaugă Ingrid Tîrziu, reporter Observator.

Programele centrelor de transfuzie sanguină din ţară

Pe acelaşi subiect

Mai multe centre de transfuzie sanguină din țară își deschid porțile duminică în regim de urgență, pentru a fi alături de cei răniți în incidentul de la Crevedia, anunță autoritățile. Donatorii sunt așteptați de urgență la mai multe centre de transfuzie sanguină din întreaga țară.

Acestea sunt funcționează după programe diferite: Bacău 8:30-13:00, București 7:30 - 13:30, Timișoara 7:30 - 13:30, Reșița 8:00 - 15:00, Buzău 7:30 - 14:00, Pitești 8:00 - 13:00, Brașov 7:30 - 13:00, Teleorman 7:30 - 13:30, Dâmbovița 7:00 - 13:30, Olt 8:30 - 12:00, Hunedoara 8:00 - 12:00, Brăila 8:00 - 12:00, Iași 7:30 - 13:00, Mureș 8:30 - ultimul donator, Cluj 9:00 - 13:30 și Sibiu 9:00 - 13:00.

Explozia din Crevedia. Bilanţul victimelor exploziilor

Bilanţul victimelor exploziilor şi incendiului produse sâmbătă la o staţie GPL din Crevedia a ajuns la 58 de persoane, din care 43 sunt cadre ale MAI: 39 de pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi, relevă datele transmise de IGSU.

Dintre cele 58 de persoane rănite, 8 victime au fost după prima explozie: 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) şi 7 persoane rănite (3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni);

Alte 50 de victime au fost înregistrate după a doua explozie, 3 persoane rănite fiind transportate la UPU Târgovişte, 47 persoane la unităţi sanitare  din municipiul Bucureşti, cu arsuri şi traumatisme.  Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI - 39 pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi. La ora 2:00 erau 54 persoane internate în diverse secţii ale unităţilor sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate. 

Urmare acestui eveniment, a fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă, cu scopul realizării, în regim de urgenţă a transferului pacienţilor puternic afectaţi, pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun marilor arşi. Primii pacienţi au fost transferaţi cu o aeronavă aflată în dotarea MAPN, la o unitate sanitară din Bruxelles. 

Totul despre explozia din Crevedia: Explozia din Crevedia LIVE TEXT.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Explozia din Crevedia. Centrele de transfuzie, deschise în regim de urgenţă. În ce condiţii se poate dona sânge pentru răniţi