Antena Meniu Search
x

Video Explozie pe un cargo, între Sulina și Canalul Bîstroe. Marinarii spun că nava de marfă, sub pavilion Togo, ar fi fost lovită de o mină marină

O explozie a avut loc miercuri dimineața între Sulina și Canalul Bîstroe, la aproximativ 25 de mile în larg, la o navă sub pavilion Togo. Echipajul, format din 12 persoane, a fost preluat şi adus în port, urmând să fie evaluat din punct de vedere medical.

de Redactia Observator

la 20.09.2023, 10:04

Vezi și

Mesajul de urgență „MAYDAY” a fost transmis miercuri, la ora 06.50, în CH 16 VHF, de către o nava comercială. Aceasta a informat Garda de Coastă că a avut loc o explozie la bord, M.R.C.C a declanșat o operațiune S.A.R. pentru salvarea echipajului acesteia.

La acțiunea de salvare a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă și o nava specializată SAR din cadrul ARSVOM.

Explozia a avut loc la sala motoarelor

Explozia a avut loc, din primele informații, în sala motoarelor, la o navă de marfă sub pavilion Togo. Marinarii prezenți pe navă le-au spus autorităților române că cel mai probabil a fost lovită o mină marină și aceasta a explodat. Explozia s-a produs la aproximativ 25 de mile în larg, între Sulina și Canalul Bîrstroe. Autoritățile nu au confirmat până la acest moment dacă nava sub pavilion Togo a lovit o mină marină în timp ce naviga în larg. 

Toți membrii de echipaj au fost aduși în siguranță în portul Sulina, la bordul navei ARSVOM. 

12 persoane au fost evacuate de pe navă

„La ordinul VTS Sulina și prin solicitarea MRCC, nava SAR ARES din cadrul ARSVOM, s-a deplasat în direcția indicată, respectiv 7 mile Est de geamandura de aterizare, pentru salvarea echipajului. La bordul navei tip general cargo - SEAMA, sub pavilion Togo, echipajul, format 12 persoane, a necesitat evacuare de la bord”, transmite ARSVOM.

Preluarea echipajului s-a efectuat în intervalul 07:20- 07:30. Marinarii de pe nava sub pavilion Togo au fost predați în siguranță către echipajul de ambulanță din Portul Sulina, la ora 08:25.

Cercetările sunt desfășurate de către Autoritatea Navala Română.

Sursă imagini: ARSVOM

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Explozie pe un cargo, între Sulina și Canalul Bîstroe. Marinarii spun că nava de marfă, sub pavilion Togo, ar fi fost lovită de o mină marină