Antena Meniu Search
x

Anchetă după explozia de la Pinoasa, unde doi muncitori au fost răniţi. Unul dintre ei are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului

După ce un miner a murit sub pământ, la Lupeni, alţi doi au fost răniţi într-o explozie produsă la cariera Pinoasa, din judeţul Gorj.

Vezi și

După ce un miner a murit sub pământ, la Lupeni, alţi doi au fost răniţi într-o explozie produsă la cariera Pinoasa, din judeţul Gorj. Unul dintre bărbaţi este în stare gravă: are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. 

Un elicopter SMURD l-a adus de urgenţă la un spital din Bucureşti. Colegii muncitorilor vorbesc despre condiţiile infernale în care sunt forţaţi să lucreze. Exploatarea, acuză ei, funcţionează după o idee crudă: pământul acoperă morţii. 

Înconjuraţi de medici, imobilizaţi pe tărgi, cei doi muncitori primesc ultimele îngrijiri, înainte să zoare cu elicopterul la spital. Amândoi au arsuri grave pe braţe şi pe faţă. Reparau împreună un tablou electric al minei Pinoasa, când au fost răniţi. 

Accidentul de muncă a avut loc în această carieră. Cei doi angajaţi încercau să rezolve o problemă apărută la un panou electric. Acesta a făcut flamă, salariaţii s-au electrocutat, iar arsurile de pe corp sunt foarte grave.

Unul dintre muncitori a ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală. 

Claudiu Constantinescu, medic Ambulanţa Gorj: "Ars prin arc electric, arsură peste 30 la sută din suprafaţa corpului. E vorba de supraveghere şi depăşirea primelor zile, cu starea de şoc."

Colegii minerilor vorbesc despre condiţii grele de muncă la Pinoasa. Oamenii spun că e doar o chestiune de timp până cineva îşi va pierde viaţa.

Dar şefii au refuzat să le explice reporterilor Observator cine e de vină pentru accidentul de muncă. Mina se află într-un program de închidere.

Lacăt trebuia pus şi peste galeria din Lupeni, unde în urmă cu trei zile un muncitor a murit, iar altul a fost grav rănit, după ce pământul s-a surpat.

Autorităţile au deschis o anchetă şi promit că vor grăbi procedurile de închidere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Anchetă după explozia de la Pinoasa, unde doi muncitori au fost răniţi. Unul dintre ei are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului