Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Extrădarea lui Sebastian Ghiţă a fost respinsă de Serbia. Motivarea Înaltei Curţi de la Belgrad

Înalta Curte de la Belgrad a respins cererea de extrădare din Serbia, formulată de autorităţile române pentru Sebastian Ghiţă. Curtea a constatat că există pericolul persecuției din motive de opinie politică, în cazul extrădării.

de Redactia Observator

la 27.07.2018 , 18:47

Înalta Curte de la Belgrad a respins cererea de extrădare din Serbia, formulată de autorităţile române pentru Sebastian Ghiţă.

Curtea a constatat că există pericolul persecuției din motive de opinie politică, în cazul extrădării.

Extrădare Sebastian Ghiţă. Motivarea Înaltei Curţi de la Belgrad

Articolul continuă după reclamă

Potrivit Motivării, Curtea a ținut cont de depozițiile penale ale celor implicați și de prevederile Legii privind asistența juridică internațională în materie penală, prin care s-a adoptat o cerere de azil în Republica Serbia, a cetățeanului român Ghiță Sebastian Aurelian, din cauza pericolului de persecuție în țara de origine, din cauza opiniei politice.

Curtea notează că există pericolul persecuției din motive de opinie politică, în cazul extrădării.

"În conformitate cu articolul 3, alineatul 2 din Convenția Europeană privind extrădarea, cu protocolul adițional, care prevede în mod expres că, în acest caz, o astfel de cerere nu poate fi aprobată, a emis o decizie de respingere a cererii de extrădare către autoritățile judiciare din România", se arata in motivare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Extrădarea lui Sebastian Ghiţă a fost respinsă de Serbia. Motivarea Înaltei Curţi de la Belgrad