Antena Meniu Search
x

Video Familia Raisei cere poliţistului despăgubiri de 6 milioane de euro. Suma ceruta de familia Marinei, cealaltă fată lovită pe trecere

Familia Raisei, fetiţa ucisă pe trecere, cere despăgubiri de şase milioane de euro de la poliţistul care era la volan. Agentul este momentan cercetat în libertate, sub control judiciar. Chiar astăzi a dat cu subsemnatul la secţia 25 din Capitală. Mâine, urmează noi audieri.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 19.01.2022, 20:57

Vezi și

Mama Marinei, fata de 11 ani care a scăpat ca prin minune din teribilul accident a povestit pentru Observator, clipele dramatice prin care trece copilul. "Se mai trezeşte noaptea... tresare noaptea... Visează referitor la accident pentru că mă tot strigă: 'Mami! Mami! Repede! Repede! Mă doare piciorul! Mami! Mami!'", spune Denisa, mama Marinei.

Imediat după ce a fost lovită de maşina poliţistului, Marina a încercat cu ultimele puteri să ajungă pe trotuar. "În mintea ei a fost doar că trebuie să se tragă pe trotuar să nu fie lovită de o altă maşină. Având piciorul fracturat ea nu a putut, s-a târât practic", mai spune mama fetei. Şi familia Marinei cere despăgubiri poliţistului: un milion de euro. Marina a fost externată de la Spitalul Grigore Alexandrescu, acolo unde a fost operată. A suferit mai multe fracturi, însă medicii spun totuşi că a avut noroc: lovitura nu îi va afecta creşterea.

Poliţistul este cercetat pentru omor din culpă

Răpus de durere, şi tatăl Raisei a povestit scene increbile care au avut loc după accident. "Mi-aduc aminte că unul dintre poliţişti sau o doamnă poliţistă... Eu tot ţipam la ei că mi-au omorât copilul. Mi-au spus că să termin cu circul şi mă împingeau. 'Gata, gata! Hai, terminaţi cu circul!'", a declarat tatăl Raisei. Poliţistul a avut nevoie de aproximativ 48 de metri de la locul impactului pentru a opri maşina. Pentru că nu se ştie oficial cu ce viteză circula, reporterii Observator au făcut un experiment.

Expertul în conducere defensivă a studiat şi imaginile de pe camerele supraveghere. Concluzia? Cel mai probabil agentul a frânat abia după ce le-a lovit pe fete. "În momentul când se întâmplă şi simţim că a fost atinsă maşina atunci ne speriem, reacţionăm, frânăm, ne oprim să vedem ce s-a întâmplat", a declarat Sorin Bădică, expert în conducere defensivă. Poliţistul este cercetat pentru omor din culpă, sub control judiciar. Halucinant însă este că poate să conducă în continuare. Şi asta pentru că legea îi dă voie să circule cu dovadă până la sentinţa definitivă din instanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Familia Raisei cere poliţistului despăgubiri de 6 milioane de euro. Suma ceruta de familia Marinei, cealaltă fată lovită pe trecere