Antena Meniu Search
x

Video EXCLUSIV. Tatăl Raisei povesteşte clipele după tragedie: "Ţipam la ei că mi-au omorât copilul. Mi-au spus să termin cu circul"

Pe zi ce trece, apar din ce în ce mai multe detalii revoltătoare despre accidentul provocat de un poliţist din Bucureşti. Reporterii Observator au stat de vorbă cu părinţii celor două fete lovite de agent pe trecerea de pietoni. Marina, fata care a supravieţuit, are coşmaruri şi retrăieşte momentele de după accident. Iar tatăl Raisei povesteşte că poliţiştii ajunşi la faţa locului i-au spus să "termine cu circul" atunci când îşi striga disperarea că şi a pierdut fiica. Incredibil dar adevărat: cu voia legii, agentul care a provocat accidentul conduce în continuare.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 19.01.2022, 10:19

Vezi și

Mama Marinei, fata de 11 ani care a scăpat ca prin minune din teribilul accident a povestit pentru Observator, clipele dramatice prin care trece copilul.

Denisa, mama Marinei: Se mai trezeşte noaptea. Tresare noaptea. Visează referitor la accident pentru că mă tot strigă: "Mami! Mami! Repede! Repede! Mă doare piciorul! Mami! Mami!" Eu am încercat să îi spun ce s-a întâmplat şi cu prietena ei ca să afle de la mine, să nu afle de la alţi prieteni. Am văzut-o că refuză să conştientizeze, să accepte situaţia.

Detalii revoltătoare în cazul fetiţelor lovite de poliţist

În timp ce poliţistul nici măcar nu şi a dat seama că a lovit doi copii, nu unul, Marina s-a luptat singură pentru viaţa ei.

Pe acelaşi subiect

Denisa, mama Marinei: A zis că nu ştie decât că a fost lovită, că i s-a tăiat filmul pentru câteva secunde iar în momentul când s-a văzut jos pe şosea a încercat... În mintea ei a fost doar că trebuie să se tragă pe trotuar să nu fie lovită de o altă maşină. Având piciorul fracturat ea nu a putut, s-a târât practic.

Fata a cerut ajutorul trecătorilor pentru a-şi suna mama. 

Denisa, mama Marinei: Zice "S-a întâmplat un eveniment pe Laminorului, pe trecerea de pietoni". Iar pe ea am auzit-o pe fundal cum ţipa şi plângea "Mami! Mami! Vino repede că mă doare piciorul!"

Marina a fost externată ieri de la Spitalul Grigore Alexandrescu, acolo unde a fost operată. A suferit mai multe fracturi, însă medicii spun totuşi că a avut noroc: lovitura nu îi va afecta creşterea.

Tatăl Raisei cere dreptate pentru fiica lui

Răpus de durere, tatăl raisei a povestit scene increbile petrecute după accident. Omul speră ca agentul să plătescă pentru că i-a răpit fiica de doar 11 ani.

Tatăl Raisei: Mi-aduc aminte că unul dintre poliţişti sau o doamnă poliţistă. Eu tot ţipam la ei că mi-au omorât copilul. Mi-au spus că să termin cu circul şi mă împingeau. "Gata, gata! Hai, terminaţi cu circul!". I-am şi spus unui domn poliţist: "Vreau să îl privesc şi eu în ochi pe acel poliţist. Unde este?" şi a spus că este aici, este într-o maşină, să stau liniştit că e bine. Păi eu ştiu că el e bine, dar nu mai e bine fata mea, copilul meu.

Poliţistul a avut nevoie de aproximativ 48 de metri de la locul impactului pentru a opri maşina. Pentru că nu se ştie oficial cu ce viteză circula, reporterii Observator au făcut un experiment.

Sorin Bădică, expert în conducere defensivă: Mărim viteza efectiv. 60 de km. Intrăm pe culoar şi avem testul de impact. 70 de kilometri pe oră. Şi în momentul acesta după ce am atins manechinul am realizat ce s-a întâmplat şi am frânat.

Expertul în conducere defensivă a studiat şi imaginile de pe camerele supraveghere. Concluzia? Cel mai probabil agentul a frânat abia după ce le-a lovit pe fete.

Sorin Bădică, expert în conducere defensivă: Se întâmplă atunci când se produc accidente ca oamenii să nu conştientizeze imediat că s-a întâmplat ceva. În momentul când se întâmplă şi simţim că a fost atinsă maşina atunci ne speriem, reacţionăm, frânăm, ne oprim să vedem ce s-a întâmplat.

Poliţistul este cercetat pentru omor din culpă, sub control judiciar. Halucinant însă este că poate să conducă în continuare. Şi asta pentru că legea îi dă voie să circule cu dovadă până la sentinţa definitivă din instanţă. Asta în condiţiile în care dacă trecem pe roşu, rămânem pe loc fără carnet.

Ieri, la cinci zile de la tragedie ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, s-a arătat profund afectat de accident. Totuşi, ambele familii spun că nu au primit nici măcar un telefon de sprijin din partea vreunui oficial al statului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » EXCLUSIV. Tatăl Raisei povesteşte clipele după tragedie: "Ţipam la ei că mi-au omorât copilul. Mi-au spus să termin cu circul"