Antena Meniu Search
x

Video Familie din Crevedia, jefuită de aceiași hoți de două ori într-un an. Prima spargere a avut loc acum 7 luni, dar poliția nu i-a prins nici până acum

În preajma sărbătorilor, creşte simţitor numărul spargerilor de locuinţe. Casa unei familii din Dâmbovița a fost prădată de hoți chiar în timp ce proprietarii dormeau la etaj. Au fost amenințați cu moartea când au încercat să îi confrunte pe indivizi. Răufăcătorii nu au fost prinși încă, deși tot ei ar fi spart același imobil și la începutul anului. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 13.12.2022, 19:43

Vezi și

Ora 4 dimineața. Cu fețele acoperite, mai mulți bărbați sparg ușa unei case din Crevedia și pătrund în locuință. Camerele de supraveghere instalate atât în exterior cât și în interior îi surprind în acțiune pe răufăcători.

Filmul jafului din Crevedia

"În tot acest timp, familia se afla la etaj. Tatăl a auzit zgomot și a coborât să vadă ce se întâmplă, când și-a dat seama că a nimerit în mijlocul unui jaf. Hoții i-au amenințat pe membrii familiei să nu coboare, asta dacă vor să rămână în viață", spune Bogdan Dinu, reporter Observator. "Normal că s-au speriat. Au spart ușa", spune bunicul familiei.

Hoţii au reușit să fure o geantă, un portofel plin cu acte și bani, dar și un laptop. Nu au ezitat să spargă și una dintre mașinile aflate în curte. Se pare că sunt aceiaşi infractori care au mai jefuit locuinţa şi în primăvară. "Nu vreți să știți groaza ... Am mai trăit-o și în noaptea de Înviere. Atunci a fost chiar un noroc de la Dumnezeu că aveau copiii mei un cățel în casă și i-a alertat", adaugă bunicul.

Pe acelaşi subiect

Vestea că imobilul familiei a fost prădat din nou a circulat rapid prin localitate. Vecinii se tem că ar putea fi următoarele victime. "Sigur că ne e teamă, de mult ne așteptam la așa ceva", mărturisește o femeie, iar un bărbat comentează: "E ceva care lasă de dorit".

Cum ne putem feri de spărgători

Polițiștii încă îi caută pe hoţi. Se așteaptă și ei la o creștere a cazurilor în perioada Crăciunului și a Revelionului, când multe familii sunt plecate de acasă. Sfatul agenţilor dacă suntem martori sau victime ale unor infracţiuni? "În situația în care aud zgomote suspecte, ori observă persoane necunoscute care încearcă să pătrundă într-o locuință să apeleze la numărul 112. Nu încercați să interveniți deoarece poate fi produs un conflict care poate ulterior degenera și puteți fi răniți. Așteptați intervenția polițiștilor", recomandă Ana Maria Liță, Poliția Dâmbovița

Camerele de supraveghere și sistemele de alarmă sunt și ele utile când vine vorba de securitatea propriei case. De la începutul anului, peste 14.000 de furturi din locuințe au fost raportate la poliție, în întreaga țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Familie din Crevedia, jefuită de aceiași hoți de două ori într-un an. Prima spargere a avut loc acum 7 luni, dar poliția nu i-a prins nici până acum