Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Familia poliţistului ucis la Recaş, despăgubită cu 20.000 de euro. Sindicalişti: "Mai puţin decat viaţa unui urs braconat"

Familia lui Cristian Amariei, poliţistul ucis la Recaş de interlopul Ionel Lepa, va fi despăgubită de ministerul Afacerilor Interne cu 20.000 de euro.

de Veronica Micu

la 10.06.2019 , 15:18

Copiii politistului vor  fi admisi in scolile militare fara examen Familia poliţistului ucis la Recaş, despăgubită cu 20.000 de euro - Facebook

Familia lui Cristian Amariei, poliţistul ucis la Recaş de interlopul Ionel Lepa, va fi despăgubită de ministerul Afacerilor Interne cu 20.000 de euro.

De asemenea, cei doi copii ai agentului vor fi admişi în şcolile militare făra examen, în cazul în care doresc să urmeze cariere în acest domeniu.

În plus, soţia poliţistului Cristian Amariei va putea fi încadratată în structurile MAI.

Articolul continuă după reclamă

Sindicaliştii spun, însă, că cei 20.000 de euro sunt prea puţini în raport cu prejudiciul produs. 

"Asta este valoarea poliţistului român în România!"

Liderul sindicatului Europol, Cosmin Andreica, este de părere că rudele poliţiştilor căzuti la datorie ar trebui să primeasca mai mulţi bani.

„MAI se va deconta faţă de familie şi a achitat o despăgubire de doar 20.000 de euro pentru viaţa poliţistului, asta în timp ce viaţa unui urs brun braconat costă 40.000 de euro. Cam asta este valoarea poliţistului român în România.

Valoarea despăgubirii pentru poliţiştii căzuţi la datorie în misiuni se acordă în baza unei Hotărâri de Guvern emise în urmă cu 10 ani. De atunci, nimic nu s-a schimbat.

Trebuie ca în momentul în care poliţistul îşi riscă viaţa, să ştie că în spatele lui stă un minister care îl apără şi o legislaţie de care va putea beneficia în situaţia unei astfel de tragedii. Mai mult ca sigur familia nu va putea accesa sub nicio formă o sumă mai mare din partea MAI, nici în instanţă, nici pe baza actelor normative în vigoare”, spune Andreica, potrivit impactpress.ro.

Ionel Lepa a murit spânzurat

Reamintim că duminică, 2 iunie 2019, poliţistul Cristian Amariei a fost împuşcat mortal de Ionel Marcel Lepa, un interlop urmărit internaţional.

Tragedia s-a produs în satul Izvin, acolo unde poliţistul Amariei şi colegii săi au organizat o acţiune pentru prinderea suspectului.

În momentul în care a fost încolţit, Lepa l-a împuşcat pe poliţist de două ori, apoi a fugit. După 36 de ore, Ionel Lepa a fost prins într-o casă din localitatea Remetea Mare. În această dimineaţă, Ionel Lepa a murit. Bărbatul a fost găsit spânzurat în celula sa.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Aţi avut vreodată probleme medicale după ce aţi cumpărat haine de la second hand?
Observator » Evenimente » Familia poliţistului ucis la Recaş, despăgubită cu 20.000 de euro. Sindicalişti: "Mai puţin decat viaţa unui urs braconat"