Antena Meniu Search
x

Video "Fără tren, fără serviciu". Zeci de navetişti, lăsaţi de izbelişte după ce singura cursă spre Timişoara a fost anulată

Criza de personal are efecte în lanţ. Ieri, peste 100 de oameni au protestat în Gara de Nord din Timişoara şi au împiedicat timp de 40 de minute pornirea unui tren. Protestatarii, care sunt navetişti, au aflat că singurul tren care îi mai putea aduce dimineaţa în oraş îşi suspendă activitatea. Operatorul privat spune că nu duce lipsă de clienţi, dar a fost nevoit să renunţe la cursă pentru că nu mai găseşte mecanici.

de Redactia Observator

la 10.12.2021, 08:48

Vezi și

"Ascultaţi-mă! Dacă nu plecăm, anuleaza trenul astăzi. N-am ce să vă fac eu. Eu n-am ce să fac", spune conductorul de tren. Cei peste 100 de navetişti adunaţi în Gara de Nord din Timişoara tocmai au aflat că singrul tren care îi aduce la muncă va înceta să mai circule de la sfâşitul acestei săptămâni. "Rămâne toată lumea fără tren, fără serviciu. Ne sculăm la ora trei jumate, venim la lucru. Şi acum ce facem?", se întreabă o femeie.

Fără tren, navetiştii nu pot ajunge la locul de muncă

Majoritatea navetiştilor lucrează la Spitalul Judeţean din Timişoara. Spun că încep munca la şase dimineaţa, iar pentru a ajunge la timp nu au la dispoziţie alt mijloc de transport în afară de tren. "Noi nu avem cu ce veni, noi nu avem maşini la dispoziţie. Nu ne permitem", povesteşte un bărbat. 

Trenul care aduce în Timişoara navetişti din opt localităţi aparţine unui operator privat. Reprezentanţii companiei le-au explicat oamenilor că nu suspendă cursele de bună-voie. Nu mai au însă angajaţi cu care să opereze. "Momentan nu avem mecanici. Nu sunt mecanici. Toată fabrica. Nu ai muncitori, încerci să restrângi activitatea", spune Ionaşcu Laurenţiu, Regio Călători.

Oamenii se plâng că microbuzele nu sunt o alternativă. Ar pleca prea târziu şi au locuri puţine. "Pleacă de la Gelu plin deja de la Valea şi Totina. Dacă nu sunt locuri, nu ne mai ia", mărturiseşte o femeie. Revolta oamenilor a dus la întârzierea cursei cu peste 40 de minute. În cele din urmă, protetatarii au fost convinşi să elibereze peronul de jandarmi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » "Fără tren, fără serviciu". Zeci de navetişti, lăsaţi de izbelişte după ce singura cursă spre Timişoara a fost anulată