Antena Meniu Search
x

Femeie din Constanța, căzută de la etajul 6, a fost înmormântată. Zeci de oameni impresionați de drama sa au condus-o pe ultimul drum

Femeia din Constanța care a căzut de la etajul 6, încercând să scape de flăcări sub privirile pompierilor, a fost înmormântată.

de Monica Palade

la 21.02.2021, 10:10

Femeie din Constanța, căzută de la etajul 6, a fost înmormântată. Zeci de oameni impresionați de drama sa au condus-o pe ultimul drum

Zeci de oameni impresionați de această dramă au mers cu coroane de flori să o conducă pe ultimul drum. Rude, prieteni, dar și localnici care nu o cunoșteau pe femeie s-au adunat la biserica din Parcul Casei de Cultură din Constanța să-i aducă un ultim omagiu.

O dramă petrecută sub ochii salvatorilor

Reamintim că, marți, Simona Stoica a căzut de la etajul 6 al blocului în care locuia în încercarea de a scăpa de flăcările care cuprinseseră apartamentul. Tragedia s-a petrecut sub ochii salvatorilor, care au privit ca spectatori ceea ce se întâmpla în faţa lor.

Moartea ei a scos la iveală lipsurile din sistemul de intervenție de urgență: mașini vechi și echipamente uzate. În plus, rămân o mulțime de alte semne de întrebare. Primii pompieri veniți la fața locului au venit fără scară sau pernă de salvare. 

În plus, dacă salvatorii nu plecau cu 15 minute întârziere în misiune, femeia ar fi putut fi salvată. O confirmă chiar şefii ISU care astăzi au mai făcut o descoperire: în oraş mai era o maşină cu nacelă, dar e stricată de un an şi până acum nimeni nu a încercat să o repare.

Imagini dramatice din timpul operaţiunii de salvare

Intervenţia dezastruoasă de la incendiul din Constanţa a fost filmată pas cu pas, iar reporterii Observator au obţinut imaginile. Filmul întregii tragedii scoate la iveală lipsa totală de profesionalism, dar şi dezinteresul celor care, în caz de catastrofă, ar trebui să ne salveze.

Femeia e târâtă de mâini şi de picioare, soţul ei e lăsat singur şi dezorientat deşi putea fi intoxicat cu fum, iar pompierii se învârt pe loc. Reprezentanţii ISU o ţin pe a lor: s-a intervenit la secundă. Vă avertizăm însă că imaginile au puternic impact emoţional.

Pe imaginile filmate de martori se vede clar cum toţi salvatorii ajunşi la incendiu sunt doar spectatori. Singurul mod în care înceracă să o ajute pe femeie e...un sfat.

Puţin a lipsit ca femeia să nu cadă pe unul dintre jandarmi. Primul care se duce lângă victimă e soţul ei, în timp ce pompieri, paramedici şi jadarmi par suprinşi de deznodămntul tragic. Şi asta deşi ei le au văzut teoretic pe toate şi tot teoretic sunt pregătiţi pentru orice catastrofă.

Măsuri luate după intervenţia catastrofală

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat, joi seara, măsurile care s-au luat în urma controlului la ISU Constanța.

Astfel, conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a dispus efectuarea cercetării disciplinare prealabile a trei ofițeri cu funcții de conducere de la nivelul ISU Constanța, precum și sancționarea disciplinară a patru subofițeri, după controlul efectuat la ISU Constanța.

În cazul celor trei ofițeri, gravitatea faptelor săvârșite impune aplicarea unor sancțiuni mai aspre, în corelare cu disfuncțiile create în activitatea instituției. Doi dintre ofițerii în cauză aveau atribuții directe în menținerea în stare de operativitate a tehnicii din dotare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Femeie din Constanța, căzută de la etajul 6, a fost înmormântată. Zeci de oameni impresionați de drama sa au condus-o pe ultimul drum