Antena Meniu Search
x

O femeie de 77 de ani din Giurgiu a fost ucisă de propriul câine în timp ce încerca să-l hrănească

Sfârşit groaznic pentru o femeie de 77 de ani din judeţul Giurgiu. Bătrâna a fost ucisă de propriul câine, un AmStaff, în timp ce încerca să îl hrănească.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 03.09.2020, 11:06

Vezi și
  • Cumnata victimei este acum la spital cu un tendon secţionat.
  • Câinii au fost ridicaţi din curte iar cel care a ucis-o pe femeie va fi eutanasiat. 

Martorii spun că animalul, până atunci blând, ar fi atacat din senin şi a fost imposibil de stăpânit.

Fiul femeii Nicu Neamţu: A trântit-o jos că era singură. E venită pe la mine soacra şi a auzit-o acolo. S-a dus să o scape şi a muşcat-o şi pe soacră-mea de mână. N-am avut ce să fac am sunat un nepot a venit că nu se mai putea intra în curte.

Aşa au arătat ultimele clipe din viaţa femeii de 77 de ani. Din spusele rudelor, bătrâna primise doi câini din rasa Amstaff de care s-ar fi ataşat puternic. Chiar dacă ar fi fost avertizată că aceşti câini de luptă pot fi periculoşi, nu ar fi vrut să renunţe la ei. 

Familia spune că femeia a scos amstaff ul în vârstă de doi ani din cuşcă pentru a îi da de mâncare. Ar fi încercat să îl bage înapoi mai repede cu ajutorul unei mături, moment în care câinele s-a năpustit asupra ei.

Fiul femeii Nicu Neamţu: Un câine tare jucăuş. Veneau neamurile la noi, intra în curte, se juca cu ei. Aşa l-a crescut ea. Că ea l-a crescut de mic. Ii era drag de ei. Nu puteam efectiv să o despart de ei. 

Poliţia are altă variantă şi spune că animalele nu aparţineau victimei. 

IPJ Giurgiu, Emanuela Sârbu: S-a stabilit faptul că un bărbat din comuna Prundu deţinea în curtea locuinţei doi câini care în jurul orelor 13 au atacat-o pe mama acestuia. Leziunile produse au condus la decesul femeii. 

Specialiştii spun că este bine să stăm de vorbă cu un expert înainte să ne luăm un câine dintr-o rasă de luptă. 

Medic veterinar: Tipul ăsta de căţel vede lupta ca o joacă. Şi aici e diferenţa dintre el şi un câine obişnuit care, de obicei, muşcă din dominanţă. Apucă o dată şi pleacă. Un amstaff dacă apucă să muşte, de multe ori consideră asta ca o joacă şi e determinat până când moare personajul atacat. 

Cumnata victimei este acum la spital cu un tendon secţionat. Câinii au fost ridicaţi din curte iar cel care a ucis-o pe femeie va fi eutanasiat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » O femeie de 77 de ani din Giurgiu a fost ucisă de propriul câine în timp ce încerca să-l hrănească