Antena Meniu Search
x

Fenomen bizar în Argeș. Un sat a fost acoperit pe jumătate cu un covor de gheață

Furturni puternice au lovit mai multe judeţe din ţară! Zece coduri portocalii de vijelii au emis meteorologii, în doar câteva ore. În Argeş, un fenomen bizar a împărţit o localitate în două anotimpuri. Un covor de gheaţă a acoperit jumătate de sat, în timp ce în cealaltă jumătate abia dacă a plouat.

de Redactia Observator

la 16.08.2019, 20:26

Vezi și

Furturni puternice au lovit mai multe judeţe din ţară! Zece coduri portocalii de vijelii au emis meteorologii, în doar câteva ore. În Argeş, un fenomen bizar a împărţit o localitate în două anotimpuri. Un covor de gheaţă a acoperit jumătate de sat, în timp ce în cealaltă jumătate abia dacă a plouat. Totul, din cauza unui nor format la peste 10 mii de metri altitudine.

Bucăţi de gheaţă cât nucile au înspăimântat mii de oameni, în Vâlcea şi Argeş. În doar câteva minute, grindina a distrus zeci de hectare de culturi.

Urgia a lovit în mod bizar pe o distanţă extrem de mică - de numai 300 de metri - în comuna Mălureni, devenită brusc localitatea celor două anotimpuri. În timp ce unii oameni curăţau gheaţa cu lopeţile, precum iarna, restul localnicilor nici nu bănuiau ce se întâmplă.

Fenomenul a apărut după formarea unui nor înalt, numit Cumulonimbus. De-a lungul unui front atmosferic rece, formaţiunea s-a dezvoltat extrem de repede până la peste 10 mii de metri altitudine. Vaporii de apă, duşi de curenţi de aer ascendenţi până în stratul superior, au îngheţat instant.

Pe toată traiectoria norului, din Deduleşti şi până în Zărneşti, Argeş, pământul a fost acoperit de grindină.

În Curtea de Argeş, norul a coborât şi a adus cu el vânt puternic şi precipitaţii. A plouat în mai puţin de o oră cât pentru o lună.

În şuvoaiele puternice, balustrada unui pod, care trebuia reabilitat, s-a prăbușit.

În Bistriţa-Năsăud, localnicii au fost martorii unui fenomen neobişnuit pentru zona lor. Pâlnii de tornadă au fost văzute în mai multe localități.

De mâine, se încălzeşte din nou în toată ţara. Doar în zonele montane vor mai fi, izolat, ploi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Fenomen bizar în Argeș. Un sat a fost acoperit pe jumătate cu un covor de gheață