Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fenomene extreme în România! Localnicii din Argeş au filmat începutul unei tornade

Furtuni de puterea unui uragan mătură Europa şi ar putea lovi şi România! Va fi o vară a fenomenelor extreme, cu secetă severă, urmată de vijelii periculoase. Se anunţă cel mai călduros an din istoria măsurătorilor, iar efectele se văd deja în toată ţara.

de Redactia Observator

la 17.05.2018 , 21:03

Furtuni de puterea unui uragan mătură Europa şi ar putea lovi şi România! Va fi o vară a fenomenelor extreme, cu secetă severă, urmată de vijelii periculoase. Se anunţă cel mai călduros an din istoria măsurătorilor, iar efectele se văd deja în toată ţara. În Botoşani, două localităţi au fost acoperite complet de grindină, iar in Argeş oamenii au filmat începutul unei tornade.

Va fi o vară a fenomenelor extreme, anunţă specialiştii, iar urgia a început încă de acum. În Botoşani, o furtună cu grindină a distrus culturile din zeci de grădini.

Acoperite de grindina albă, câmpurile din zona afectată de vijelie arătau ca în plină iarnă. Şi solariile sătenilor au fost distruse de vântul extrem de puternic.

Vezi și

Şi acesta este doar începutul. Meteorologii americani de la Accuweather anunță o vară a extremelor. Vom avea perioade cu caniculă şi secetă prelungită iar furtunile violente vor deveni o obişnuinţă.

În limbajul de specialitate, aceste fenomene extreme poartă denumirea de furtuni supercelulare. La început se manifesta prin ploi torențiale şi grindină semnificativă, apoi apar rafale de vânt foarte puternice, capabile să smulgă acoperisuri, copaci din radacini si panouri publicitare. Tot în timpul acestor superfurtuni, intalnim fulgere puternice și pâlnii de aer - acele tornade pe care le vedem tot mai des şi pe teritoriul României.

Chiar în aceste zile, una a fost filmată în Argeş. Norocul localnicilor că natura s-a dezlănţuit în câmp, şi nu lângă satele locuite.

În schimb, la munte ninge ca în februarie. Iar în Târgu-Mureş, o ploaie torenţială a inundat un cartier întreg.

Nu doar România este afectată de schimbările bruşte ale vremii. La câţiva kilometri de graniţă, oraşul bulgăresc Pleven a fost măturat de o tornadă.

Iar în Germania, localnicii din Dusseldorf au fost loviţi de o furtună cu puterea unui uragan.

Anul 2018 se anunţă cel mai călduros de când se fac măsurători iar asta va duce automat la modificări climatice.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Fenomene extreme în România! Localnicii din Argeş au filmat începutul unei tornade