Video Festivalul Ceaunelor a ajuns la a doua ediţie. În Neamţ, bucătarii s-au întrecut în preparate inedite
Gust, voie bună și prietenie, într-un decor de poveste, aflat la marginea unei păduri din Neamț. Trei bucătari iscusiţi s-au întrecut într-o competiție delicioasă, unde vedeta a fost mâncarea la ceaun. Fiecare a pus în ceaunul său nu doar ingrediente, ci și suflet, pasiune și creativitate. Iar pe lângă asta, muzica şi dansul au întreținut atmosfera.
Ziua de duminică a fost una plină de arome la Tarcău. Picioare de porc, gulaș sau ceaun haiducesc, toate au fost gătite la foc molcom, cu lemne de fag și brad. Fiecare bucătar a adăugat câte un ingredient special sau a reinterpretat preparatul pentru a îi oferi acel gust desăvârșit. Nu au lipsit dragostea cu care le-au preparat, dar şi buna dispoziție.
"La final, adăugăm puţină banană tăiată pentru consistenţă. Îi dă şi puţin gust exotic. Şi, puţin de kiwi să îi taie din greutatea cărnii" a explicat unul dintre bucătarii prezenţi la eveniment.
Toate au fost gustoase şi au intrat sub lupa atentă a jurizării. Însă, gulașul a adunat cele mai multe puncte, fiind declarat câştigător. Totodată, activitățile au fost cele care au întregit ziua de festival, pictura pe față, plimbările cu poneii sau caii fiind printre preferințele celor mici.
Cea de a doua ediție a festivalului ceaunelor a adus o atmosferă de sărbătoare, în care comunitatea s-a adunat pentru a celebra gustul, tradiția și bucuria de a fi împreună.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰