Antena Meniu Search
x

Festivalul internaţional "Lumea de gheaţă şi zăpadă" începe în China

Evenimentul are loc în Harbin, un oraș din nordulul țării și are o tradiţie de 30 de ani.

Vezi și

Cu o zi înaintea deschiderii, chiar dacă totul părea să fie pregătit, oamenii munceau, încă, de zor, pentru ultime retuşuri la construcţiile şi sculpturile din gheaţă.

Se împlinesc 30 de ani de la prima ediţie a festivalului, aşa că organizatorii i-au dat, acum, o amploare mai mare ca oricând.

Administraţia a îngăduit accesul vizitatorilor care nu mai aveau răbdare să aştepte deschiderea sau erau, pur şi simplu, curioşi să vadă cum se construiesc castelele de gheaţă.

Oamenii n-au pierdut ocazia să se pozeze în faţa impresionantelor construcţii şi să coboare pe cel mai lung tobogan de gheaţă din istoria festivalului, de 240 de metri.

Alţii s-au mulţumit să admire, cu răsuflarea tăiată, creaţiile glaciale, în special dacă veneau din regiuni mai calde ale Chinei.

Oraşul Harbin a fost întemeiat, cu mai bine de un secol în urmă, de colonişti ruşi şi, la început, festivalul era dominat de palate şi biserici în stil rusesc.

Acum, aici pot fi văzute reproduceri în gheaţă de moschei, temple diverse sau monumente celebre cum este Colosseumul.

Anul acesta, li s-a adăugat, între altele, o imitaţie a celebrei raţe gonflabile care a poposit, cu mare succes, prin diferite oraşe ale Chinei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Festivalul internaţional "Lumea de gheaţă şi zăpadă" începe în China