Antena Meniu Search
x

Fetiţa de 12 ani din Ilişeşti lovită pe trecere de BMW-ul condus de un director al Direcţiei Silvice Suceava a murit la spital. Şoferul a fost reţinut 24 de ore

Fetiţa de 12 ani din Ilişeşti lovită pe trecere de BMW-ul condus de un director al Direcţiei Silvice Suceava a murit la spital. Şoferul, Valerian Solovastru, a fost reţinut 24 de ore, fiind acuzat de ucidere din culpă.

Fetiţa de 12 ani din Ilişeşti lovită pe trecere de BMW-ul condus de un director al Direcţiei Silvice Suceava a murit la spital. Şoferul, Valerian Solovastru, a fost reţinut 24 de ore, fiind acuzat de ucidere din culpă.

Fetița de 12 ani, din Ilișești, grav rănită în accidentul de circulație de marți dimineața, a murit la Spitalul Județean Suceava, a anunțat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisarul-şef Ionuţ Epureanu. El precizat că în acest caz nu mai este vorba despre un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, ci de ucidere din culpă.

Marți dimineața a avut loc un grav accident pe o trecere de pietoni, pe DN 17, în localitatea Ilișești, o fetiță de 12 ani fiind grav rănită. Accidentul a avut loc în jurul orei 09.55, la volanul mașinii aflându-se Valerian Solovastru, 56 ani, din Câmpulung Moldovenesc, din conducerea Direcției Silvice Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisarul-şef Ionuţ Epureanu, bărbatul conducea un autoturism marca BMW X5, pe direcţia Suceava-Gura Humorului, iar în zona localităţii Ilişeşti, pe un sector cu două benzi de circulaţie pe sens, fiind pe banda de lângă axul drumului, a surprins şi accidentat o fetiță de 12 ani, din comuna Ilişeşti, R. A. M., în perimetrul trecerii pentru pietoni din dreptul Şcolii Generale Ilişeşti.

Epureanu a arătat că fetița era angajată în traversarea părţii carosabile, pe marcaj pietonal, dinspre dreapta spre stânga, având în vedere direcţia de deplasare a autoturismului. În urma accidentului fetița de 12 ani a suferit leziuni traumatice fiind preluată de un echipaj medical de urgenţă şi transportată la U.P.U.- Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

"Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, ulterior, în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.", a spus comisarul-şef Ionuţ Epureanu.

El a menționat că pe sectorul de drum unde a avut loc accidentul rutier traficul a fost restricţionat aproximativ o oră, circulaţia desfăşurându-se alternativ pe un singur sens.

Potrivit martorilor oculari, ambulanța a ajuns la locului accidentului abia după 40 de minute de la apelul la 112, fără a fi dotată cu defibrilator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Fetiţa de 12 ani din Ilişeşti lovită pe trecere de BMW-ul condus de un director al Direcţiei Silvice Suceava a murit la spital. Şoferul a fost reţinut 24 de ore