Antena Meniu Search
x

Fetiţă de 7 ani, violată de un instructor de înot de la CS Dinamo, într-un bazin din Sectorul 2. Reacţia clubului sportiv după reţinerea tânărului

Un tânăr de 20 de ani a fost reţinut după ce ar fi profitat de o fetiţă de 7 ani, căreia îi preda ore de înot la un bazin din Sectorul 2 şi a abuzat-o sexual. Minora a povestit totul mamei sale, care a alertat poliţia.

de Redactia Observator

la 14.02.2024, 18:03

O fetiţă de 7 ani ar fi fost violată de instructorul ei de înot, într-un bazin din Sectorul 2. Tânărul de 20 de ani a fost reţinut de poliţie
O fetiţă de 7 ani ar fi fost violată de instructorul ei de înot, într-un bazin din Sectorul 2. Tânărul de 20 de ani a fost reţinut de poliţie - Shutterstock

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 6 Poliție, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au reținut un tânăr, în vârstă de 20 de ani, față de care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol.

De fapt, luni, în 13 februarie 2024, în jurul orei 20.30, Secția 6 Poliție a fost sesizată, de o femeie, cu privire la faptul că fiica sa în vârstă de 7 ani ar fi fost victima unei infracțiuni de viol, bănuit de comiterea faptei fiind instructorul de înot.

Băiatul ar fi abuzat fetiţa în timpul orelor de înot

În urma activităților procedurale efectuate în cauză, a fost identificat și depistat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, angajat ca instructor în baza unui contract de activitate sportivă în cadrul clubului respectiv. Din cercetări, s-a stabilit că la momentul comiterii faptei, acesta se afla în timpul programului de lucru.

Pe acelaşi subiect

Cel în cauză a fost condus la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților, cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Secția 6 Poliție, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, în forma agravată.

Reacţia CS Dinamo

"Cu privire la situaţia de la Secţia de Nataţie a Clubului Sportiv Dinamo, dorim să subliniem angajamentul nostru ferm în abordarea şi soluţionarea promptă şi transparentă a acestui caz. Conducerea clubului colaborează şi va colabora cu anchetatorii pentru soluţionarea cu celeritate a acestui caz, fiind puse la dispoziţie, în seara datei de 13.02.2024, imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zona bazinului de înot. Repudiem cu fermitate şi condamnăm orice formă de comportament inadecvat, similar cu acela atribuit fostului nostru angajat”, a transmis Biroul Informare şi Relaţii Publice CS Dinamo.

Potrivit sursei citate, au fost luate măsuri concrete:

"1. Rezilierea contractului: Am încetat orice formă de colaborare cu persoana în cauză, interzicându-i astfel orice posibilitate de a interacţiona cu minorii din cadrul clubului nostru, fie că aceştia sunt sportivi de performanţă sau amatori.

2.  Certificat de Integritate Comportamentală: Vom solicita întregului personal prezentarea unui certificat care atestă integritatea comportamentală, asigurându-ne astfel de aderarea la cele mai înalte standarde etice.

3. Educaţie şi Prevenire: Vom organiza sesiuni de formare pentru sportivii noştri, concentrându-ne pe deontologia, etica şi conduita profesională adecvată în relaţia cu minorii şi persoanele vulnerabile, precum şi cu familiile acestora.

4. Analize şi Diagnoze Organizaţionale: Prin Compartimentul nostru de Analiză Psihologică, vom demara o evaluare aprofundată a Academiei de Înot şi vom extinde aceste analize la toate disciplinele sportive din cadrul clubului”.

Reprezentanţii CS Dinamo au precizat că, încă de la deschiderea secţiei de înot, au oferit părinţilor posibilitatea de a asista la antrenamente, promovând astfel o cultură de transparenţă şi siguranţă.

”Încurajăm continuarea acestei practici, reafirmând deschiderea noastră către orice sugestii sau preocupări din partea părinţilor şi a sportivilor. Clubul Sportiv Dinamo este ferm angajat în lupta împotriva oricăror forme de abuz şi va continua să colaboreze cu toate părţile interesate pentru a menţine un mediu sigur şi sănătos pentru practicarea sporturilor”, au arătat aceştia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Fetiţă de 7 ani, violată de un instructor de înot de la CS Dinamo, într-un bazin din Sectorul 2. Reacţia clubului sportiv după reţinerea tânărului