Antena Meniu Search
x

Video Fetiţa de 9 ani schingiuită până la moarte de mamă, în Galaţi, putea fi salvată. Unchiul şi mătuşa ei au privit ani de zile ororile, fără să o apere

Fetiţa de 9 ani din Galaţi, schingiuită până la moarte de mamă, putea fi salvată de mătuşa şi unchiul ei. Procurorii spun că aceştia au privit ani de zile ororile, fără să o apere pe copila bătută şi arsă fără milă. Cei doi fost reţinuţi pentru complicitate la omor, apoi eliberaţi, cu interdicţia de a pleca din ţară.

de Adrian Obreja

la 15.02.2024, 08:47

Vezi și

Mătuşa Elenei, fetiţa ucisă de mamă, a fost interogată de poliţişti char în ziua tragediei. A negat că ştia cum era chinuită nepoata ei, pe corpul căreia legiştii au găsit o mulţime de vânătăi şi arsuri vechi, semn că tortura dura demult.

Unchiul şi mătuşa care au asistat indiferenţi la supliciul fetei sunt părinţii unui bebeluş de un an

Între timp, investigatorii au aflat adevărul. Mătuşa victimei, în vârstă de 19 ani şi unchiul, cu un an mai mare, nu doar că ştiau tot, dar acopereau abuzurile care i-au adus sfârşitul copilei. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Conform anchetei procurorilor, în ultimii trei ani, cât au locuit împreună cu mama criminală şi fiicele ei, cei doi au asistat la episoadele multiple de tortură la care erau supuse cele trei copile minore. 

Pe acelaşi subiect

Unchiul şi mătuşa care au asistat indiferenţi la supliciul fetei sunt părinţii unui bebeluş de un an. Copilul este acum în grija bunicilor, dar ar putea ajunge în grija statului. 

Tania Calcan, DGASPC Galaţi: Începem procedura de evaluare socio-familială de la domiciliul copilului.La final o să vedem care este situaţia. 

Fata omorâtă în chinuri de mama ei, şi cele două surori ale sale, care sufereau la fel ca ea, putea fi salvate dacă rudele, vecinii sau şcoala ar fi cerut insistent autorităţilor să acţioneze. Anul trecut, educatoarea surorii mijlocii a făcut sesizare oficială, dar Protecţia Copilului şi Asistenţa Socială de la Primăria Galaţi au închis cazul după doar două vizite la domiciliul victimelor. 

Gigel Potrivitu, avocat: Secţia 1 nu a luat măsuri şi nici Parchetul nu au luat măsuri, putând dispune la acea vreme internarea nevoluntară, obligatorie a mamei copilei şi nu s-ar fi ajuns astăzi la crima asta. Dacă cineva a stat în pasivitate, hai să ne uităm la autorităţi. 

Corpul de Control, trimis la Galaţi

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului a trimis Corpul de Control la Galaţi. Până acum, nu a anunţat nicio concluzie în acest caz. 

Rareș Achiriloaie - președinte ANPCDA: A existat o comunicare ineficientă, din păcate, între Direcţia de Asistenţă Socială de la Primărie şi DGASPC din judeţul Galaţi. Ambele părţi puteau să facă mai mult. Am sesizat că fetiţa şi surorile ei nu au avut un manager de caz, deşi au fost în evidenţa Direcţiei. 

Fenomenul copiilor abuzaţi în familii sau comunităţi pare scăpat de sub controlul autorităţilor. Anul trecut, jumătate din victimele violenţei domestice au fost minori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Fetiţa de 9 ani schingiuită până la moarte de mamă, în Galaţi, putea fi salvată. Unchiul şi mătuşa ei au privit ani de zile ororile, fără să o apere