Antena Meniu Search
x

Video Filmul accidentului provocat de poliţistul drogat şi băut Codruţ Belea. Conducea o maşină de lux şi a încercat să o facă vinovată pe prietena lui

Fiecare zi care trece arată că autorităţile pierd teren în lupta împotriva drogurilor. În trei zile, patru şoferi cu minţile rătăcite din cauza stupefiantelor au provocat accidente grave în judeţul Olt. În cel mai recent, un poliţist de 21 de ani beat şi drogat a nenorocit o femeie la Caracal. Agentul, angajat la poliţia feroviară Mangalia, a încercat apoi să pune beţe în roate anchetei. A convins o prietenă să spună că ea era la volan, dar colegii lui şi-au dat seama că minţea. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 05.09.2023, 19:17

Vezi și

- Ne spui şi nouă ce s-a întâmplat?

- Poliţist, drogat?

- Daţi-mi voie, vă rog frumos!

- Ce ai consumat?

Pe acelaşi subiect

La volanul unei maşini de sute de cai putere, de cel puţin 100.000 de euro, agentul Codruţ Belea s-a crezut mai presus de legea pe care a jurat să o respecte. Drogat şi băut, s-a urcat la volan şi a plecat la plimbare cu trei prieteni. Doi ar fi fost elevi la Școala de Agenți de Poliție Câmpina. Pe o stradă din Caracal, a pierdut controlul maşinii şi a lovit o tânără de 33 de ani, care traversa departe de trecerea de pietoni. 

Martor: A trecut în viteză mare viteză. Eu am văzut că este un bărbat la volan. În momentul acela am văzut oglinda când a sărit. Am văzut persoana accidentată jos.

Şoferul drogat a încercat să-şi păcălească colegii

Când şi-a dat seama că va deveni subiect de anchetă, a încercat să scape de colegii săi din poliţie care veneau să cerceteze accidentul. 

Martor: Am văzut că şoferul a plecat de la locul accidentului, când s-a întors a fost o fată la volan, nu mai era bărbatul pe care îl văzusem eu. 

Agenţii şi-au dat seama că poliţistul încearcă să îi păcălească. Luat la întrebări, agentul a recunoscut până la urmă că el conducea. 

Claudiu Șerban, purtător de cuvânt IPJ Olt: A fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0.56 mh litru. A fost testat şi cu drugtest, doua substante psihoactive. 

Agentul consumase canabis şi ecstasy înainte de accident

Testele au arătat că agentul Codruţ Belea consumase canabis şi ecstasy înainte să gonească pe şosea. Victima poliţistului a fost dusă de urgenţă la spital, direct în sala de operaţii. 

Dr. Emilian Postelnicu, purtător de cuvânt Spitalul de Urgenţă Slatina: Fracturi la nivelul memebrului superior, la nivelul umărului şi cotului, cu deplasări. Vor fi necesare intervenţii chirurgicale cu recuperare ulterioară, sperăm noi.  

Tatăl şoferului ar fi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Caracal

Poliţistul era în concediu de cinci zile, spun superiorii săi. Acum, politiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală şi conducere sub influenţa alcoolului şi a drogurilor. Tatăl agentului ar fi patronul unei firme de transporturi şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Caracal. Ministrul de Interne promite reguli aspre pentru angajaţii din ministerul de Interne. 

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne: Instituirea obligativităţii testului antidrog in cadrul examenului medical în cadrul admiterii, precum şi anual. Testarea antidrog pe timpul serviciului cand sunt indicii comportamentele. 

Fenomenul drogurilor la volan, scăpat de sub control

Tot în Olt a fost prins un şofer drogat la volanul altei maşini puternice. Tânărul de 35 de ani consumase un cocktail periculos, din două substanţe, spun anchetatorii. Cu mintea înceţoşată şi reflexe amorţite, a lovit cu maşina un bărbat de 53 de ani pe o stradă din Slatina. 

Bianca Iacob, reporter Observator: Fenomenul drogurilor la volan este un fenomen deja scăpat de sub control. Potrivit statisticilor oficiale ale Poliției Române, la fiecare trei ore, un șofer ameţit de substanţe interzise este prins la volan. În total, în ultimele 20 de luni, aproape 5.000 de șoferi au fost prinși drogați.

Ministrul de Interne a anunţat reformarea Agenţiei Naţionale Antidrog şi angajarea mai multor specialişti, care să ţină pasul cu fenomenul în creştere. În plus, şoferii prinși beți sau drogați ar putea rămâne 10 ani fără permis de conducere, iar vehiculele lor ar putea fi consfiscate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Filmul accidentului provocat de poliţistul drogat şi băut Codruţ Belea. Conducea o maşină de lux şi a încercat să o facă vinovată pe prietena lui