Antena Meniu Search
x

Video Filmul evadării criminalului periculos. Momentul în care se urcă într-o maşină la ocazie, după ce a fugit din duba poliţiştilor

Criminalul care a fugit ieri de sub nasul poliţiştilor care îl escortau la o clinică din Bucureşti a fost prins în zorii zilei, în Oradea. Vorbim despre un individ extrem de periculos, condamnat la 18 ani de închisoare, după ce şi-a ucis în bătaie amanta şi i-a aruncat cadavrul într-un portbagaj. Mai bine de 14 ore, criminalul a fost un om liber, în timp ce poliţiştii din toată ţara îl căutau. Un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că l-a văzut pe Şoseaua de Centură a oraşului Oradea. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 10.04.2024, 14:51

Vezi și

Urmează un val de anchete, care îi vizează atât pe poliţiştii implicaţi, cât şi pe cei din conducerea Penitenciarului Rahova. De altfel, chiar vineri a fost Corpul de Control la Spitalul Penitenciar Rahova după ce ar fi fost identificate acolo mai multe nereguli, iar acum, Corpul de Control al ministerului Justiţiei se va întoarce acolo. În cazul fugarului, la pedeapsa pe care o are de 18 ani de închisoare, pentru omor, se vor adăuga până la 3 ani pentru evadare. 

Va fi audiat, fizic sau prin videoconferinţă. Cert este că cei de la Penitenciarul Oradea trebuie să-l evalueze din punct de vedere medical şi, în funcţie de rezultatele acestei evaluări, se va decide la ce spital penitenciar din ţară va fi dus. 

Criminalul evadat, prins după o cursă de 600 de kilometri

Fugarul a fost prins la Oradea, pe şoseaua de centură. Practic, a făcut o cursă de 600 de kilometri în 14 ore şi ştia foarte clar că are poliţia pe urmele sale. Ar fi schimbat mai multe maşini.

Pe acelaşi subiect

Pe drumul pe care a fost capturat ar fi fost zărit mergând pe jos, după ce ar fi abordat un TIR-ist, pe care l-ar fi rugat să îl ducă în Satu Mare. Se băbuieşte că acel bărbat ar fi sunat la 112, după ce a recunoscut semnalmentele prezentate de mass-media.

Din acel moment, a mai durat câteva minute până a fost capturat.

Primele imagini cu evadarea criminalului periculos, în București. S-a urcat într-o mașină la ocazie

O cameră de supraveghere a surprins momentul în care Meszaros Zsombor s-a urcat la scurt timp după ce a fugit din duba poliţiştilor, într-o maşină condusă de un bărbat. Pare destul de relaxat. Se urcă în dreapta şoferului.

Imaginile au fost filmate pe o stradă aflată la mai puţin de un kilometru de locul evadării.  

Nu a mers însă foarte mult. Şoferul care l-a transportat a declarat la audieri că nu-l cunoştea pe criminal şi că l-ar fi dat jos din autoturism când a realizat că nu are cu ce să-l plătească.

Nu se ştie încă traseul exact al bărbatului. Surse Observator spun că ar fi ajuns în judeţul Bihor cu autostopul şi că intenţiona să treacă graniţa. După ce a fost prins pe şoseaua de centură din Oradea, a fost dus direct în penitenciarul din oraş.

Adina Bârda, purtător de cuvânt penitenciar Oradea: Părăsirea fără autorizare a mijloacelor de transport este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepsește cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Despescu: Cu siguranţă a fost transportat de cineva până la Oradea; nu a rezultat un sprijin

Secretarul de stat în MAI, chestor general de poliţie Bogdan Despescu, a afirmat, miercuri, că bărbatul care a evadat marţi din mijlocul de transport pentru deţinuţi, în Capitală, a fost "cu siguranţă" transportat de cineva până la Oradea, însă nu ar fi rezultat "un sprijin".

"Important este că acest bărbat a fost prins în mai puţin de 14 ore. (...) Cu siguranţă a fost transportat de cineva, pentru că nu putea să meargă pe jos această distanţă în mai puţin de 14 ore. Cu siguranţă vom stabili. Din datele noastre nu a rezultat un sprijin. Mai mult decât atât, cetăţeanul din Bihor, cetăţeanul care a sunat la 112 la IPJ Bihor, l-a recunoscut şi îi mulţumim încă o dată pentru spiritul civic de care a dat dovadă", a declarat Despescu, care a explicat şi modul de acţiune al autorităţilor în cazul unei evadări. "Există un plan care se pune în aplicare în cazul unei evadări. Planul respectiv are mai multe etape. A fost o etapă primară în municipiul Bucureşti, locul de unde a evadat, ulterior, în etape, se alertează efectivele, se acţionează în mai multe inele, sunt coordonări pe mai multe trasee, în funcţie de informaţiile pe care le obţinem. Aţi văzut cu toţii, o informaţie ne-a direcţionat pe zona Prahova şi de acolo am continuat activităţile. Bineînţeles, la un moment dat toată ţara a fost alertată", a spus Despescu, potrivit Agerpres.

Condamnat după ce şi-a ucis iubita în bătaie

În urmă cu şapte ani, Meszaros Zsombor şi-a ucis iubita, o femeie din Germania cu 18 ani mai mare ca el şi i-a aruncat cadavrul într-un portbagaj, în faţa sediului de pompieri din Satu Mare. Câteva zile nimeni n-a descoperit cadavrul. Abia după ce autorităţile din Germania au sesizat dispariţia femeii, poliţiştii români au descoperit ororile.

Meszaros Zsombor a fost condamnat definitiv la 18 ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Filmul evadării criminalului periculos. Momentul în care se urcă într-o maşină la ocazie, după ce a fugit din duba poliţiştilor