Antena Meniu Search
x

Video Filmul incidentului din Timişoara. Cum a fost salvat un militar care ameninţa de 24 de ore că se sinucide: "Dacă mă simţea, putea să mă prindă şi cădeam amândoi"

Operaţiune ca în filme, cu final fericit la Timişoara. 24 de ore au durat negocierile cu militarul care ameninţa că se aruncă de la etaj, timp în care au încercat să îl înduplece iubita, prietenii şi chiar şeful statului major. Un alpinist a reuşit printr-o manevră spectaculoasă să îl salveze. A ieşit pe un geam de la etajul de deasupra şi fără să facă zgomot l-a împins în apartament. Întreaga misiune a fost filmată.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 09.06.2023, 19:50

Vezi și

Aşa s-a încheiat o misiune de film. Planul extrem al militarului a fost dejucat de un pompier alpinist. Într-o operaţiune riscantă, salvatorul a coborât în rapel de la etajul 8 al blocului la etajul 7 şi a reuşit să-l împingă în siguranţă pe bărbat în apartament. "Echipa de negociatori din interior a atras bărbatul la fereastră, iar colegul nostru, a coborât în rapel, împingându-l pe bărbat în interior şi blocând fereastra", a declarat Zoriţa Milcov, purtător de cuvânt ISU Timiş. "Chiar locuiesc în zonă. La 7 şi 10 când am trecut pe aici domnul încă era pe fereastră. A fost o misiune destul de delicată pentru că în orice moment dacă el mă simţea deasupra lui putea să se arunce sau să facă altceva. Sau putea să mă prindă şi să cădem amândoi", a declarat Alin Vicol, pompier alpinist ISU Timiş, cel care l-a salvat pe bărbat.

Cum a decurs misiunea

Misiunea a fost cu atât mai grea cu cât bărbatul stătea de 24 de ore pe pervazul ferestrei. Vizibil epuizat ar fi putut oricând să cadă şi fără voia sa. Negocierile s-au purtat secundă de secundă şi au durat o zi şi o noapte, timp în care prin faţa bărbatului s-au perindat rude, vecini, colegi de serviciu şi chiar şeful statului major al armatei. Niciunul nu a reuşit să îl convingă să intre în casă. "Persoana nu a fost cooperantă, a fost o negociere foarte dificilă, poate cea mai dificilă negociere care ar exista din experienţa mea. Nu a cooperat, a fost tot timpul foarte reticent, a trebuit să-i câştigăm încrederea, de fapt să o ţinem în viaţă", a declarat Gabriel Marian Zaharia, negociator IPJ Timiş.

Autorităţile au adus în faţa blocului două saltele gonflabile, iar în toiul nopţii negociatorii de la Serviciul de Acţiuni Speciale din Timişoara au fost înlocuiţi d ecolegii lor din Arad. Tot atunci, militarul acerut apă, mâncare, dar şi o bluză. Militarul nu a avut nicio cerere de revendicare concretă. Le a spus autorităţilor că e supărat pentru că mama lui e grav bolnavă, dar şi că la ultima evaluare i s a luat dreptul e a deţine o armă. Bărbatul are 37 de ani, lucrează în MApN de 16 ani şi este subofiţer de stat major. La finalul misiunii, cu capul plecat şi ascuns după o glugă, a fost băgat într-o ambulanţă şi dus la spital pentru examen psihiatrică. Va rămâne o vreme sub supraveghere medicală. Politia militară a deschis o anchetă.

Salvatorul militarului, Alin, este pompier de aproape 30 de ani şi a participat la numeroase operaţiuni de salvare. Chiar anul acesta a reprezentat România la un un concurs internaţional de alpinism. "Pentru prima oară am ieşit pe locul 15, un loc onorabil pentru prima participare ţinând cont că sunt echipe care participă de 17 ani", a declarat Alin Vicol, pompier alpinist ISU Timiş. Pentru reuşita misiunii de astăzi, Alin Vicol a fost lăudat de colegi pe Facebook iar sute de români i au aplaudat curajul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Filmul incidentului din Timişoara. Cum a fost salvat un militar care ameninţa de 24 de ore că se sinucide: "Dacă mă simţea, putea să mă prindă şi cădeam amândoi"