Antena Meniu Search
x

Video Filmul tragediei din Vâlcea, unde Rareș, un copil de 14 ani a murit intoxicat cu monoxid de carbon, chiar lângă sora lui. "Un copil în căutarea sinelui"

Tragedie misterioasă într-o familie cu doi copii din Vâlcea. Un minor de 14 ani a murit, iar sora lui de 26 de ani a ajuns în comă la spital după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon în timp ce dormeau. O sobă nesupravegheată, care nu funcţiona cum trebuie, ar fi fost cauza nenorocirii. La o zi de la nefericitul eveniment, sora băiatului şi-a revenit şi este în afara oricărui pericol.  

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 07.12.2022, 19:47

Vezi și

Nenorocirea s-a produs în noaptea de luni spre marţi într-un apartament încălzit cu sobă pe lemne din Brezoi, Vâlcea. Rareş, poza cu el în vârstă de 14, ani mergea la şcoală în oraş. Ca să nu mai facă naveta în satul vecin unde locuia cu părinţii, dormea acasă la sora lui mai mare. Ambii fraţi s-au intoxicat, cel mai probabil, cu monoxid de carbon.

Inima lui Rareș s-a oprit pentru totdeauna

Vecină: Îl cunosc. A stat cu noi în bloc. Acum era aici fiindcă urma şcoala. Pe la 11 şi ceva am auzit şi eu. Am coborât şi într-adevăr era mort.  

Alerta a fost dată de bunica şi mătuşa lor în jurul prânzului. Speriate că nu reuşesc să dea de nepoţii lor nici la uşă, nici la telefon, au sunat după ajutor. Când au sosit la locul tragediei, echipele de intervenţie au intrat în apartament, cu o scară, pe geamul de la balcon şi i-au găsit pe cei doi fraţi în dormitor. Sobele din casă erau reci.

Pe acelaşi subiect

Georgiana Ţîrcu, IPJ Vâlcea: Persoana de sex masculin nu a răspuns manevrelor de resuscitare, stabilindu-se decesul acesteia. 

Sora băiatului abia mai respira. Salvarea ei ar fi fost că a dormit cu perna pe cap. Tânăra a fost dusă de urgenţă la Spitalul din Brezoi şi, ulterior, transferată la terapie intensivă la Vâlcea. Acum este în stare stabilă.

Părinţii se pregătesc acum de înmormântarea băiatului. Rareş era un copil cuminte, căruia îi plăcea cartea, iar în timpul liber cânta în corul bisericesc. 

Loredana Bîrsan, diriginta lui Rareş: Era un copil vesel, un copil de 14 ani în căutarea sinelui, care voia să descopere lumea, pe cei din jur. 

Vasile Chima, preot: Aici și-a petrecut copilăria. Ce făcea el? Venea dimineața, pregătea cele necesare preotului pentru cădelniță, să fie cădelnița pregătită, lumânările aprinse, candelele. 

Specialiştii spun că în casele încălzite cu sobe respectarea câtorva reguli poate salva vieţi.

Dumitru Mogoşanu, sobar: După ce s-au ars lemnele din sobă, se poate închide uşiţa la cenuşar. Dacă plăcuţa rămâne aşa soba va emana monoxidul de carbon în cameră. Şi nu miroase, nu se simte nimic. Mori asfixiat. Dacă o tragem se va mări tirajul şi o să iasă toate gazele pe coş. 

La Brezoi, nu sunt gaze. Aşa că locuitorii cară lemne, iarnă de iarnă, în apartamente ca să facă focul.

Trupul băiatului a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, iar în baza lui criminaliştii vor stabili cauza decesului. Vineri va fi înmormântat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Filmul tragediei din Vâlcea, unde Rareș, un copil de 14 ani a murit intoxicat cu monoxid de carbon, chiar lângă sora lui. "Un copil în căutarea sinelui"