Antena Meniu Search
x

Fiul ”Regelui asfaltului din Banat”, suspectat că a furat haine din mall, a scăpat de arest preventiv

Fiul celebrului om de afaceri Georgică Cornu, supranumit "regele asfaltului din Banat", a fost reţinut vineri după ce a furat haine din mall împreună cu trei prieteni. Vizate au fost magazinele de lux din Timişoara, de unde au plecat cu îmbrăcăminte în valoare de aproape trei mii de euro. Sâmbătă seară, băiatul a fost lăsat liber.

Iulia Dumitrașcu
de Iulia Dumitrașcu

la 04.07.2020, 22:17

Vezi și
  • Tânărul ar fi fost implicat la furt cu încă 3 prieteni.
  • Andrei Cornu a fost reținut inițial pentru 24 de ore.

Georgică Cornu, om de afaceri: Am primit un telefon că sunt nişte poliţişti în faţa casei, au venit la percheziţii.

Poliţiştii nu sunt la prima vizită surpriză în casa omului de afaceri Georgică Cornu, supranumit Regele Asfaltului din Banat. Doar că, de data aceasta, nu a mai fost el vizat, ci... fiul lui în vârstă de 20 de ani. Anchetatorii au căutat hainele de firmă pe care Andrei Cornu le-ar fi furat împreună cu doi prieteni din mall-urile din Timişoara.

Georgică Cornu, om de afaceri: Nu e acuzat de furat, e acuzat de complicitate. În acest dosar nu e nimic. Nimic, nimic, nimic.

Poliţiştii au altă versiune

Aurora Voicilă, purtător de cuvânt IPJ Timiş: Aceştia au sustrat, din două societăţi comerciale de pe raza municipiului Timişoara mai multe articole vestimentare în valoare totală de 14 mii de lei.

Adică haine de aproape trei mii de euro. O sumă infimă pentru familia cunoscută pentru averea impresionantă. Tatăl lui Andrei a făcut milioane din contractele generoase încheiate cu statul român pentru reabilitarea şoselelor din vestul ţării.

În urmă cu cinci ani, Georgică Cornu figura oe locul doi în top Forbes cu o cifră de afaceri de aproximativ 180 de milioane de euro. Declinul său a început însă în anul 2014, atunci când a fost cercetat în mai multe dosare legate de evaziune fiscală, dar şi spălare de bani.

Totuşi, cum e posibil ca un copil căruia nu-i lipseşte nimic să fie prins la furat?

Theofild Lazăr, sociolog: Foarte multe cazuri de acţiuni delicvente sunt influenţate de adulţi manipulatori din mediul lor social. O altă potenţială cauză poate fi stilul parental, abordat de familia tinerilor. Părinţii nu au autoritate asupra copiilor, aceştia dezvoltând comportamente delicvente datorită libertăţii pe care o au.

Andrei Cornu a ajuns în atenţia opiniei publice în anul 2013. Atunci, pe internet a devenit viral un filmuleţ în care el, în glumă, îşi lovea cu o bâtă un coleg de clasă.

Ordonanța de reținere pe numele lui Andrei Cornu a expirat în sâmbătă seară, la ora 20.00. Tânărul a scăpat de arestul preventiv și a fost lăsat să plece liber.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Fiul ”Regelui asfaltului din Banat”, suspectat că a furat haine din mall, a scăpat de arest preventiv