Video Floarea românească sărbătorită azi. Anca o cultivă de 20 de ani și e un succes în florăria ei: "E obiect de marketing. Dacă ai, vinzi mult mai bine"
Astăzi este ziua bujorului românesc, devenit simbol național în 2022. Florile deosebite cresc şi în câteva rezervaţii din ţară şi sunt protejate de lege. Bujorul este simbolul sănătăţii, prosperităţii, frumuseţii şi chiar al dragostei. Puţini dintre noi ştiu că există de vânzare şi bujori în culori mai rare, galbeni sau verzi.
Anca Vlad, artist florar: Este una din florile preferate ale clientilor, sunt seduși de toate buchetele care conțin bujori. La noi în florarie, bujorul cred că este un obiect de marketing, dacă ai bujori vinzi mult mai bine obiectele din florarie.
În rezervațiile naturale din România cresc opt specii de bujori
Iulia Pop, reporter Observator: În România, se cultivă acum peste 15 soiuri de bujori, însă, aceștia se apropie cel mai tare de specia protejata de lege. Considerate o comoară națională, florile de bujor reprezintă în conștiința populară ideea de sănătate și frumusețe.
Anca Ungureanu cultivă această floare de 20 de ani, în Bucureşti.
- Un medic ginecolog din Africa a ales să profeseze la noi în țară. Ce l-a făcut să rămână la Târgu Bujor:...
- Instituţie publică, spartă în miez de noapte. Necunoscuţii au intrat în sediul Serviciului Fiscal din Târgu...
- Gălățean scandalagiu, ridicat de poliție după ce s-a îmbătat și a început să arunce cu sticle la...
Anca Ungureanu, producător bujori: Bujorii au început să fie mult mai cautați în ultimii ani, iar soiurile apreciate, și am început să aducem flori mai deosebite în România, care până acum nu erau decât în Olanda. În perioada când este în România el nu este foarte scump, poate să plece de la 5 -6 lei în funcție de gradul de înflorire și ajunge până la 10 lei.
Şi în pieţele din Iaşi, de ziua lor, bujorii sunt la mare căutare. un fir costă 3 lei.
În rezervațiile naturale din România cresc opt specii de bujori.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰