Video

Florin Cîţu a anunţat condiţia pentru renunţarea la mască pe plajă sau în apă

De Redactia Observator.
Publicat: 28.04.2021, 16:40.
Actualizat: 28.04.2021, 16:51

Premierul Florin Cîţu, miniştrii Sănătății și Muncii a susţinut au susţinut briefing, la final de ședința de guvern, în care au anunţat măsurile pe care le-a decis Executivul. Premierul Cîţu a precizat şi cum putem scăpa de mască pe plajă sau în apă, în sezonul estival.

Profi Media

Reporterul Observator Francesca Simionescu l-a întrebat pe premierul Cîţu când crede domnia sa că nu va mai fi masca obligatorie pe plajă. Premierul a precizat că există o condiţie ca acest lucru să se întâmple.

Masca va mai fi obligatorie, pe plajă şi în apă?

Premierul Florin Cîţu: "Eu sunt sigur că românii sunt responsabili, că vom avea anul acesta o sărbătoare a Paştelui dar şi un weekend fără niciun fel de evenimente, de săptămâna viitoare revenim la normal, şi vom avea în Bucureşti un maraton de vaccinare. Dacă vrem să scăpăm de mască, soluţia este să ne vaccinăm. Nu există altă variantă. Ne vaccinăm şi vom scăpa de mască repede"

Citește și:

Cîţu a precizat că a avut o discuţie cu miniştrii, referitoare la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), că este momentul să se accelereze lucrurile.

Florin Cîţu: "Mai avem câteva detalii de pus la punct, sunt sigur că vom avea un PNRR care să reprezinte interesele României de dezboltare în perioada următoare, prin care vom atrage toate sumele alocate României"

De asemenea, premierul a precizat că detaliile pentru certificatul verde au fost trimise către STS de mai mult timp, dar deocamdată măsura nu a fost aprobată la nivelul UE. "În momentul în care toată Europa o să fie vaccinată şi România, s-ar putea să nu mai fie nevoie de acest certificat verde", a precizat premierul.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.