Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu: Le spun angajaților din sistemele de control: ieșiți din birouri și faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă

Premierul Florin Cîțu i-a avertizat, în urma tragediei de la Matei Balș, pe angajații din instituțiile de control din sectorul sanitar că trebuie să iasă din birouri, "altfel vor pleca cu toții acasă".

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 29.01.2021, 15:29

Florin Cîțu
Florin Cîțu - Facebook
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Șeful Eexcutivului a transmis că intervenția autorităților a fost rapidă și eficientă și le-a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în această intervenție.

"În primul rând vreau să transmit condoleanțe în urmă tragediei de la Matei Bals. La câteva minute după apelul la 112, am fost contactat de Raed Arafat care mi-a comunicat că a fost un incendiu la Institutul Matei Bals și a fost declanșat Planul Roșu. 

Au fost găsite locuri la alte spitale din București pentru pacienți. În jurul orei 06:36, toți pacienții erau deja transferați. În același timp vreau să le mulțumesc angajaților de la Matei Balș.

I-am cerut ministrului de Interne să folosească toate resursele pentru a stabiliza cât mai rapid situația. Cred și o spun din nou că intervenția a fost eficientă și rapidă. Lucrurile au fost ținute sub control imediat". 

Florin Cîțu transmite că, în urma acestei tragedii, "momentul să înțelegem că nu putem sa cheltuim 95% din resurse doar pe salarii și sporuri, este nevoie sa alocăm din ce în ce mai multe resurse pentru investiții".

"Metehnele sistemului de sănătate din România le-am văzut prezente și astăzi, în aceasta tragedie. Deși au fost alocate resurse importante acestui sector, doar o foarte mică parte din bani au fost alocați investițiilor. Este momentul să înțelegem că nu putem sa cheltuim 95% din resurse doar pe salarii și sporuri, este nevoie sa alocăm din ce în ce mai multe resurse pentru investiții pentru a evita astfel de tragedii. (...)".

Premierul i-a avertizat pe angaja'ii instituțiilor de control că trebuie să-și "facă treaba, altfel vor pleca acasă".

"S-a întâmplat și anul trecut și nu am învățat nimic din acea experiență. Așa nu mai merge. Le spun angajaților din sistemele de control ale Ministerului Sănătății, Direcțiilor de Sănătate: ieșiți din birouri și faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă".

Incendiul de la Matei Balș: Mai multe persoane decedate

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineaţă, la Instititutul ”Matei Balş” din Capitală, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID. Mai multe persoane au murit carbonizate.

Patru saloane au ars, însă tot pavilionul a fost afectat de fum. Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului, iar la faţa locului se află specialişti ISU, dar şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei. Procurorii au deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

În urma incendiului, cinci persoane au murit. Un cadavru carbonizat a fost descoperit în baie. Alte trei cadavre carbonizate fuseseră deja găsite de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a decedat la Spitalul Floreasca, unde fusese trasferată.

Fostul manager al institutului Adrian Streinu-Cercel declară că în saloane erau pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare medie spre severă din punct de vedere al gravităţii şi care aveau nevoie de oxigen suplimentar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Florin Cîțu: Le spun angajaților din sistemele de control: ieșiți din birouri și faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă