Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu: "Tulpina britanică este oarecum sub control". Ce spune premierul despre scenariile de evoluţie a pandemiei anunţate de INSP

România, împotriva tuturor celor care nu ne dădeau şanse, are o campanie de vaccinare de succes, a declarat, joi, premierul Florin Cîţu.

Alexandru Badea
de Alexandru Badea

la 25.02.2021, 11:00

Premierul Florin Cîţu a declarat că până acum România are o campanie de vaccinare de succes
Premierul Florin Cîţu a declarat că până acum România are o campanie de vaccinare de succes - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
  • Florin Cîţu a declarat că în acest an cel mai important obiectiv este campania de vaccinare.

Suntem în UE pe locul 3 în ceea ce priveşte persoanele care au fost vaccinate cu două doze şi la nivel global suntem pe locul 7, a declarat joi premierul Florin Cîţu, care a calificat campania de vaccinare drept cel mai important obiectiv din acest an.

Cel mai important lucru în acest an este campania de vaccinare. Până acum, România, împotriva tuturor celor care nu ne dădeau şanse, are o campanie de vaccinare de succes. Suntem în UE pe locul 3 în ceea ce priveşte persoanele care au fost vaccinate cu două doze şi la nivel global suntem  pe locul 7. Nu cred că exista cineva care să dea această variantă când a început  această campanie, nu se gândea nimeni că România va avea o campanie de succes. Exact ca anul trecut, ne facem temele, luăm un plan şi-l îndeplinim”, a afirmat premierul.

Campania de vaccinare a început în 27 decembrie, până în prezent fiind vaccinate 1.466.649 de persoane.

Florin Cîţu, despre scenariile de evoluţie a pandemiei anunţate de INSP: Aceste scenarii se fac de câteva luni de zile şi realitatea a fost de fiecare dată mai bună decât scenariile

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, referitor la scenariile de evoluţie a pandemiei anunţate de INSP, că acestea trebuie corelate cu realitatea. ”Aceste scenarii se fac de câteva luni de zile şi realitatea a fost de fiecare dată mai bună decât scenariile”, afirmă Cîţu, precizând că tulpina britanică este ”oarecum sub control”.

Florin Cîţu a fost întrebat, joi, despre scenarile de evoluţie a pandemiei anunţate de INSP şi a afirmat: ”Ar fi bine să ne uităm şi la ce înseană realitatea versus scenarii, pentru că aceste scenarii se fac de câteva luni de zile, şi realitatea a fost de fiecare dată mai bună decât scenariile”.

Premierul consideră că, deocamdată, noua tulpină de coronavirus nu  produs în România efectele devastatoare din Amrea Britanie, situaţia fiind ”oarecum sub control”.

Deocamdată în România vedem că tulpina britanică este oarecum sub control, nu vedem efectele devastatoare”, a mai declarat Cîţu.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă o creştere constantă a numărului de cazuri în perioada următoare şi se au în vedere trei scenarii, cel mai rău dintre ele anunţând o creştere cu 4% pe zi a cazurilor, ajungându-se la 8.900 de îmbolnăviri zilnic, în 20 martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Florin Cîţu: "Tulpina britanică este oarecum sub control". Ce spune premierul despre scenariile de evoluţie a pandemiei anunţate de INSP