Fly Dubai a suspendat cursa aeriană din București, cu avionul Boeing 737 Max 8
Compania aeriană Fly Dubai a anulat cursa de marți seara, 12 martie, care urma să decoleze din București către Dubai. Cei 60 pasageri au fost reprogramați către un alt zbor, fiind cazați la hotel. Decizia de a suspenda cursa a fost luată pe termen nedeterminat.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Compania aeriană Fly Dubai a anulat cursa de marți seara, 12 martie, care urma să decoleze din București către Dubai. Cei 60 pasageri au fost reprogramați către un alt zbor, fiind cazați la hotel. Decizia de a suspenda cursa a fost luată pe termen nedeterminat, ca urmare a îngrijorărilor privind aparatul Boeing 737 Max 8.
Avionul prăbușit pe 10 martie în apropiere de Addis Adeba, capitala Etiopiei, în care au murit 157 de oameni, a dus la suspendarea curselor cu acest aparat în mai multe zone ale lumii.
Pe două treimi din suprafața globului, avioanele Boeing 737 Max 8 au fost oprite la sol. Uniunea Europeană a oprit, de asemenea, traficul aerian cu acest tip de aeronavă.
"Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (EASA) a emis două directive: o directivă de urgență privind navigabilitatea și o directivă de siguranță. Prin directiva de urgență de navigabilitate a impus suspendarea operațiunilor de transport aerian comercial ale celor două modele de Boeing 737 (Max 8 și Max 9) pe teritoriul Uniunii Europene, iar prin directiva de siguranță au fost interzise zborurile comerciale cu cele două tipuri de aeronave Boeing anterior specificate spre, din și deasupra spațiului aerian al Uniunii Europene. Astfel, în România, zborurile cu aeronave Boeing 737 Max 8 și Boeing 737 Max 9 au fost suspendate, pe o perioadă nedeterminată, începând cu ora 21:00 (ora locală) a zilei de 12 martie 2019, atât în spațiul aerian național, cât și pe aeroporturi, urmând directivele EASA", se arată într-un comunicat al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).
Modelul, cumpărat și în România
Criză fără precedent pentru compania americană Boeing. Aparatul Ethiopian Airlines este al doilea avion de acest tip prăbuşit în doar câteva luni, iar mulţi se tem că nu e doar o coincidenţă. Astfel de aparate vor zbura din vară şi în ţara noastră, pentru două mari companii româneşti.
Boeing a anunţat modelul 737-MAX 8, în urmă cu 7 ani. De atunci, zeci de companii aeriene din toată lumea au comandat mii de astfel de aeronave. Printre ele, şi două companii din România: Tarom şi Blue Air.
Tarom a comandat în iulie 2018 cinci avioane noi Boeing 737-MAX 8, iar Blue Air a semnat pentru şase aeronave de acest tip, care vor fi livrate în 2019.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰