Antena Meniu Search
x

Video Focar infecţios la grădiniţă. Zeci de copii din Satu Mare au ajuns la spital cu simptome de enterocolită

Zeci de copii de grădiniţă dintr-o localitatea din Satu Mare au ajuns la spital cu simptome de enterocolită. Ca să stingă focarul infecţios izbucnit la grădiniţă, autorităţile au suspendat cursurile preşcolarilor până după minivacanţa de 1 Decembrie. Între timp, inspectorii sanitari încearcă să găsească cauza care a provocat îmbolnăvirea copiilor.

de Redactia Observator

la 25.11.2022, 13:29

Vezi și

La Grădinița din Medieșu Aurit, în Satu Mare, este alertă. 30 de copii au aceleaşi simptome: stări de vomă şi febră. "Toată noaptea a vomitat. Asta este. Mi s-a întâmplat la copil şi vin acum la medic. Fiecare părinte e dator să meargă cu copilul la medic, să-l trateze", spune o mamă. 

Copiii au ajuns la spital cu simptome de enterocolită

Primele cazuri au apărut încă de săptămâna trecută, iar zilele acestea numărul lor a crescut. "Problema a început încă de săptămâna trecută. Am anunţat printr-o notă scrisă Inspectoratul şi DSP-ul. Au luat probe de la mesele făcute pentru copilaşi în zilele de luni, marţi şi miercuri", a declarat Cristina Maria Berinde, director şcoală. "Probabil că un aliment a fost infestat, ca să spun aşa. Luni am avut la consultaţii doi copii cu dureri de burtică, cum relatau ei, cu diaree. Au fost trataţi. Marţi au venit trei copii şi cei mai mulţi au venit miercuri", povesteşte Dorel Cioca, medic de familie. 

Conducerea şcolii a decis ieri să spuspende momentan activitatea în grădiniţă până după minivacanţa de 1 Decembrie. "Am verificat ce se întâmplă. Am dispus imediat Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru siguranţa Alimentelor să facă un control. Din informaţiile primite, sunt copii care au enterocolită. De ieri, grădiniţa este închisă. Urmează să se facă o dezinfecţie finală sub control sanitar, astfel încât copiii să plece la şcoală doar în stare clinică sănătoasă", a precizat Radu Roca, prefect Satu Mare.

Se aşteptă rezultatele pentru a vedea exact cauzele care au provocat infecţiile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Focar infecţios la grădiniţă. Zeci de copii din Satu Mare au ajuns la spital cu simptome de enterocolită