Antena Meniu Search
x

Fostul şef al Jandarmeriei Române a fost pus în funcţia de prim-adjunct al inspectorului general al instituţiei

Fostul şef al Jandarmeriei Române Sebastian Cucoş, căruia în 15 august i-a expirat interimatul la conducerea instituţiei, a fost împuternicit în funcţia de prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei.

Fostul şef al Jandarmeriei Române a fost împuternicit în funcţia de prim-adjunct al inspectorului general al instituţiei

Fostul şef al Jandarmeriei Române Sebastian Cucoş, căruia în 15 august i-a expirat interimatul la conducerea instituţiei, a fost împuternicit în funcţia de prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei, "pentru asigurarea unei continuităţi la comanda instituţiei, până la obţinerea avizului CSAT", anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

Până acum, postul de prim-adjunct al şefului Jandarmeriei a fost ocupat de Cătălin Sindile, actualul inspector general al instituţiei, numit în locul lui Cucoş.

"În vederea consolidării echipei de conducere a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi asigurării unei continuităţi la comandă, până la obţinerea avizului CSAT, începând cu data de 23 august a.c., colonelul Cucoş Gheorghe-Sebastian a fost împuternicit în funcţia de prim adjunct al inspectorului general al IGJR. Reamintim că acesta a promovat concursul pentru funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române, dar numirea în această funcţie este condiţionată de avizul CSAT", a anunţat Ministerul Afacerilor Interne.

Mandatul lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei a expirat în 15 august, el fiind numit până acum de două ori interimar şi nemaiputând fi numit şi a treia oară tot interimar. 

Ministrul de Interne, Carmen Dan, anunţa că a trimis la Cotroceni documentele prin care cere prelungirea mandatului lui Cucoş, însă nu a primit încă aprobare din partea preşedintelui Iohannis. Ulterior, Administraţia prezidenţială a anunţat că CSAT va lua o decizie cu privire la numirea lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei după finalizarea anchetei privind violenţele din Piaţa Victoriei din data de 10 august. 

În 14 august, la patru zile de la violenţele de la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei, Sebastian Cucoş - comandant al Jandarmeriei Române timp de un an - a susţinut o declaraţie de presă, dând asigurări că jandarmii şi-au făcut datoria şi că îşi merită respectul şi susţinând că cei vinovaţi vor plăti, fără însă a face vreo precizare lagată de modul de coordonare a intervenţiei Jandarmeriei din 10 august.

Cucoş mai spunea că el a absolvit un examen pentru postul de inspector general al Jandarmeriei Române şi că aşteaptă avizul CSAT, fiind o procedură care durează. "Este o procedură care durează, nu fac decât să aştept ca procedura să se încheie", a subliniat el.  

În locul lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei a fost numit lui Ionuţ Cătălin Sindile, care până atunci ocupase postul de prim adjunct al inspectorului general al instituţiei.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Fostul şef al Jandarmeriei Române a fost pus în funcţia de prim-adjunct al inspectorului general al instituţiei