Antena Meniu Search
x

Video Fratele lui Ion Dolănescu, vizat într-un dosar de înşelăciune. Zeci de lăutari, acuzați că au beneficiat de ajutoare pentru pandemie pe nedrept

Zeci de lăutari din Dâmbovița au fost reținuți pentru înșelăciune, fals, uz de fals și fals în declarații. Aceştia sunt acuzați că au luat bani pe nedrept de la stat, aducând dovezi false potrivit cărora, activitatea lor a fost afectată de pandemia de COVID-19. Printre cei reţinuţi se află şi fratele regretatului Ion Dolănescu.

de Redactia Observator

la 20.05.2021, 09:29

Vezi și

Lăutarii au întocmit mai multe contracte false în perioada octombrie 2020 – aprilie 2021, potrivit cărora activitatea lor ar fi fost afectată de pandemia de COVID-19. În realitate însă, încasau și sumele de la stat, dar cântau și la evenimente private.

Reporter: Ce v-a spus? Este vinovat?

Beiu Dumitru, avocat: Nu este vinovat.

Reporter: Ce susţine? A avut evenimente, într-adevăr, în timpul pandemiei?

Pe acelaşi subiect

Beiu Dumitru, avocat:  Nu.

Despre ce sumă este vorba

În baza declarațiilor, lăutarii ar fi obținut indemnizații din partea Agenției de Plăti și Inspecție Socială. Prejudiciul creat - 1.550.000 de lei. 

Ion Stoichiţă, avocat: Acuzaţiile sunt fals în declaraţii, complicitate la înşelăciune.

Reporter: Şi-au recunoscut vina?

Ion Stoichiţă, avocat: Da.

Reporter: S-au plâns că n-au avut evenimente în pandemie?

Ion Stoichiţă, avocat: Acesta a fost motivul pentru care au solicitat subvenţii. Şi cu toate astea, acheta va dovedi altceva.

Printre cei vizați de anchetă se află și fratele regretatului artist Ion Dolănescu - Constantin Dolănescu. În total, 23 de lăutari vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Targovişte, cu propunerea de arestare preventivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Evenimente » Fratele lui Ion Dolănescu, vizat într-un dosar de înşelăciune. Zeci de lăutari, acuzați că au beneficiat de ajutoare pentru pandemie pe nedrept