Antena Meniu Search
x

Video Fraudă la permise: 5.000 de euro pentru a li se şopti răspunsurile la proba teoretică

Şase persoane au fost reţinute pentru obţinerea permisului de conducere auto în mod fraudulos, în Braşov. Operaţiunea a început încă din 2013, cu ajutorul unor şcoli de şoferi, iar cei interesaţi plăteau între 2.500 - 5.000 de euro pentru fiecare permis obţinut.

de Redactia Observator

la 16.06.2022, 13:49

Vezi și

Şase persoane au fost reţinute la Braşov într-un nou caz de fraudă la examenele auto. De data aceasta este vorba despre mai multe persoane care ar fi trecut examenul scris în intervalul 2012-2020 ajutate de un candidat fals. Acesta se înscria la examen şi le şoptea candidaţilor răspunsurile corecte la proba teoretică, evident după ce era plătit pentru asta. 

Până la 5.000 de euro pentru un permis obţinut fraudulos

Autorităţile judiciare au făcut percheziţii în judeţele Braşov şi Galaţi, la persoane suspectate de obţinerea permisului de conducere auto în mod fraudulos. Operaţiunea a început încă din 2013, în judeţul Braşov, cu ajutorul unor şcoli de şoferi. Cei interesaţi plăteau între 2.500 - 5.000 de euro pentru fiecare permis obţinut.

”La data de 15.06.2022, ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciile Judeţene Anticorupţie Braşov şi Galaţi, sub coordonarea procurorului din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov şi cu sprijinul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Braşov, Galaţi şi Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa,  au pus în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară, la imobilele unor persoane fizice şi societăţi, mai exact 5 mandate pe raza judeţului Braşov şi unul pe raza  judeţului Galaţi, urmate de 14 mandate de aducere a suspecţilor, la sediul structurii de parchet menţionate”, a transmis, joi, DGA, într-un comunicat de presă.  

Pe acelaşi subiect

Candidatul fals se înscria la examenul auto şi le şoptea candidaţilor răspunsurile corect

Sursa citată a precizat că, în perioada 2013 – 2020, persoane fără calitate specială, cu sprijinul mai multor şcoli de şoferi, dar şi cu sprijinul unei persoane fără calitate specială, contra unor sume de bani, îşi stabileau reşedinţa pe o perioadă de un an în judeţul Braşov, cu scopul de a parcurge cursurile unor şcoli de şoferi, relatează news.ro. Ulterior acestui fapt ei puteau participa la proba scrisă pentru a obţine permisul de conducere în mod fraudulos.  

”Mai exact, în ziua derulării probei teoretice la examenul propriu–zis, era prezent un candidat fals, înscris legal, iar care pe timpul examenului teoretic, le comunica candidaţilor răspunsurile corecte. Sumele de bani oferite de cei care doreau să obţină în mod fraudulos permisul de conducere erau cuprinse  între  2.500 - 5.000 de euro pentru fiecare permis obţinut”, a mai transmis DGA.  

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, fals intelectual, cumparare de influenţă şi trafic de influenţă, în legătură cu obţinerea permiselor de conducere auto. În cauză, pentru un număr de 6 suspecţi, au fost emise ordonanţe de reţinere de către procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov pe o perioadă de 24 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Fraudă la permise: 5.000 de euro pentru a li se şopti răspunsurile la proba teoretică