Antena Meniu Search
x

Fundația Mereu Aproape a cumpărat și donat aparatură și echipamente de protecție pentru spitalele din țară

Ne-am unit forțele și am reuşit împreună. La Teledonul Români Împreună am strâns patru milioane de euro. Fundația Mereu Aproape a cumpărat și donat aparatură și echipamente de protecție pentru spitalele din toată țara, a achiziţionat 60 de ventilatoare performante și două unități mobile de terapie intensivă care intră în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

de Redactia Observator

la 12.06.2020, 21:18

Vezi și
  • Două unități mobile de terapie intensivă urmează să ajungă în țară în următoarele ore.
  • Mai multe unități mobile de terapie intensivă vor fi plasate în diferite zone ale țării.

Fiecare unitate mobilă de terapie intensivă are câte 12 paturi.

Camioanele de terapie intensivă mobilă au perfuzoare înăuntru și toată aparatura medicală necesară care a fost donată de către cei care ne-au urmărit, a fost donată de către români la teledonul despre care vorbeam.

Ne aducem aminte cu toții că peste patru milioane de euro s-au strâns în urma Teledonului Români Împreună. Valoarea celor două camioane de terapie intensivă mobilă este de peste 870.000 de euro.

De ce este important ca aceste unități de terapie intensivă mobilă să ajungă în România cât mai repede? Poate pentru că este cel mai important să previi, iar noi acest lucru ne-am dorit. Tocmai de aceea aceste unități vor ajunge în România în următoarele ore.

Ele vor fi așezate în mai multe județe din țară, iar atunci când va fi nevoie de ele bineînțeles că se va interveni cu ele.

Alessandra Stoicescu, reporter Observator: Noi, Fundația Mereu Aproape, dotăm cele două unități pe care le-am achiziționat în urma teledonului cu monitoare de funcții vitale și injectomate.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență: Imaginile acestea arată solidaritatea noastră normală. Arată perioada de normalitate ca o reacție a societății civile, a sectorului privat și a autorităților publice. Cele patru TIR-uri ... unul este sosit deja de vreo trei săptămâni, aștepta anumite dotări să vină. Acolo a fost LIDL, în colaborare cu Fundația Pentru SMURD și împreună cu Crucea Roșie. Avem și ventilatoarele sosite ieri, dintre ele, 12 vor intra în primul camion de terapie intensivă mobilă ajuns deja în România. Pentru cele două camioane cumpărate de Fundația Mereu Aproape, un telefon a costat să dau și imediat ați zis "Da". Și acest lucru trebuie recunoscut. Și, într-adevăr, două TIR-uri, fiecare cu câte 12 paturi, unde Fundația Mereu Aproape a cumpărat monitoarele și injectomatele, iar din partea publică, din partea statului, vor veni cele 12 ventilatoare pe fiecare dintre TIR-uri. După care avem încă un TIR care a fost cumpărat de Rompetrol împreună cu Crucea Roșie, în colaborarea cu Fundația Pentru SMURD. Pentru el, injectomatele au fost cumpărate de Crucea Roșie, monitoarele pentru acest TIR și pentru primul TIR vin din rezerva noastră de stat și ventilatoarele la fel. Deci în final putem spune că este o acțiune în care s-au implicat mai multe entități: Fundația Mereu Aproape, sectorul privat (LIDL, Rompetrol), societatea civilă, Crucea Roșie, Fundația Pentru SMURD. Toți împreună am acționat ca să putem face ceva ca să crească această capacitate de reacție. Mai este un TIR pe care noi doar îl aducem și care este cumpărat de Crucea Roșie și cu alți sponsori din Suceava și noi am adus acest TIR, deci este acolo, și am făcut acest serviciu pentru zona respectivă. O să fie un eveniment în care aceste TIR-uri vor fi prezentate publicului și o să vă invităm acolo, iar apoi ele vor pleca și vă vom spune locurile de amplasament. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Fundația Mereu Aproape a cumpărat și donat aparatură și echipamente de protecție pentru spitalele din țară