Antena Meniu Search
x

Video Furtunile apărute din senin au doborât zeci de copaci peste mașini. Ce pot face șoferii cu autoturismele avariate

Furtunile apărute din senin răvăşesc în contnuare România. În mai multe zone din ţară grindina a pus la pământ grădinile şi culturile oamenilor. În Capitală, în ultimele două zile, vremea s-a stricat "la minut". Vijeliile au doborât zeci de copaci peste maşini, iar şoferii numără pagubele pentru că nimeni nu îi despăgubeşte. La Cluj-Napoca vântul şi ploaia torenţială au dus la amânarea zilelor oraşului, spre supărarea miilor de oameni care participau la eveniment. 

de Redactia Observator

la 20.05.2023, 20:08

Vezi și

Vremea e atât de imprevizibilă încât astăzi meterologii au emis cinci avertizări nowcasting în acelaşi timp pentru diferite zone din ţară. La Cluj-Napoca a început să plouă torenţial în timpul evenimentelor dedicate zilelor oraşului. Parada a fost amânată, iar oamenii s au adăpostit pe unde au putut.

Umbrelele teraselor au devenit neîncăpătoare. Doi copaci uriaşi au fost doborâţi de vântul puternic. Unul dintre ei a căzut pe o maşină parcată. 

Furtuni în mai multe județe din România

La Râmnicu Vâlcea, oamenii s-au temut pentru o clipă că ninge. În câteva minute, pământul a fost acoperit cu un strat gros de gheaţă. Şi în Argeş a căzut grindină care a distrus grădinile şi culturile oamenilor. O localitate din Timiş s-a transformat în mica Veneţie după o rupere de nori. Canalizarea nu a mai făcut faţă, iar străzile s-au inundat după ploaiatorenţială. 

Pe acelaşi subiect

Pe mulţi vremea rea i-a prins la iarbă verde. La Vaslui, ploaia torenţială le-a cam stricat distracţia celor care au ieşit să se bucure de un weekend în natură. A fost averitizare de vremea rea şi în Vrancea. În Focşani a plouat torenţial. Un copac de lângă stadion a fost doborât de vânt şi a blocat o alee. La Dej, un tânăr care vânează furtuni a suprins furia naturii într-o fotografie spectaculoasă cu norii negri.

Capitala s-a confruntat cu vijelii puternice izbucnite din senin în ultimele două zile

Un copac înalt de câţiva metri a fost doborât de rafale în Sectorul 6. Arborele a căzut pe un autoturism parcat.

În mai multe cartiere din Bucureşti oamenii s au trezit cu maşinile distruse după vijelia de seara trecută. Pompierii au numărat 23 de autorturisme avariate. În Sectorul 2 au căzut mai mulţi arbori bătrăni care ar fi trebuit tăiaţi. Autorităţile locale reclamă faptul că municipalitatea nu le semnează avizele. 

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Avem depuse multe cereri şi pentru toaletare şi pentru defrişare. E de spus că din cele 1624 de cereri de defrişare pe care le avem, am vrea să înlocuim toţi aceşti copaci. Avem nevoie de avizul acesta de la Primăria Capitalei pentru a putea înlocui copacii morţi. De asemenea, avem nevoie şi de aviz de toaletare pentru îngrijire copacilor care sunt sănătoşi, dar cărora le-a crescut coroana foarte mult. 

Primaria Capitalei nu a comentat până acum situaţia. Alt sector, alte probleme cu copacii. 

Stefan-Lucian Judele, viceprimar Sectorul 3: Adevărata problemă e şi pe vreme frumoasă, nu neapărat pe timpul vijeliilor. Copacii din Sectorul 3 majoritatea au fost betonaţi la rădăcină. Dacă sunt betonaţi rădăcinile lor putrezesc şi chiar îi vezi verzi pe interior sunt putrezi şi oricând putem să asistăm la astfel de tragedii. Era nevoie de o analiză la fiecare copac pe care domnul primar l-a îngropat în beton. 

Ce pot face şoferii care s-au trezit cu maşinile distruse de furtuni

Spre primării îşi îndreaptă privirea şi proprietarii celor 23 de maşini avariate de copacii căzuţi. Numai că procedura se întoarce tot la primăria generală a Capitalei. 

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Sunt persoane care acţionează în judecată primăria. Noi chemăm întotdeauna în judecată şi Primăria Generală, în cazul în care acesta nu a emis avizul. Nicio instituţie publică nu poate să plătească daune, decât în urma unui proces. Ce încurajez toate persoanele este să aibă CASCO, să aibă RCA.

Marius Constantinescu, director de daune: Pasul cel mai rapid în obţinerea unei despăgubiri este deschiderea unui dosar de daune pe poliţa CASCO, în prealabi cu avizarea unităţii de poliţie, dar ulterior, compania de asigurări CASCO îşi va  recupera prejudiciul de la vinovatul producerii evenimentului.  Dacă nu am astfel de asigurări, pasul important în 24 de ore este să avizez poliţia, obţin autorizaţie de reparaţie şi cu autorizaţia de reparaţie îmi repar maşina şi ulterior mă îndrept în instanţă către vinovatul producerii evenimentului.  Temporar voi avea o încărcare pe poliţa CASCO. 

Atenţie însă dacă maşina nu este parcată pe un loc marcat, incidentul este considerat culpă comună, iar despăgubirile vor fi mult mai mici

Meteorologii avertizează că vremea va fi instabilă şi mâine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Furtunile apărute din senin au doborât zeci de copaci peste mașini. Ce pot face șoferii cu autoturismele avariate