Antena Meniu Search
x

Bloc dărâmat de furturi! Locatarii au vândut fierul beton din stâlpii de rezistenţă ai imobilului din Lupeni, unde un etaj s-a prăbuşit din senin

În România, se fură până la tragedie. Etajul unui bloc din Lupeni s-a prăbuşit cu totul după ce locatarii au vândut fierul beton din stâpii de rezistenţă ai imo

Vezi și

În România, se fură până la tragedie. Etajul unui bloc din Lupeni s-a prăbuşit cu totul după ce locatarii au vândut fierul beton din stâpii de rezistenţă ai imobilului. Autorităţile au ştiu în ce stare se află clădirea şi care e pericolul la care se expun peste 100 de oameni.

Nimeni nu a auzit strigătele bătrânului de 70 de ani. Dormea în momentul în care apartament său şi cel vecin, de la primul etaj al blocului, s-au prăbuşit peste parter, unde nu locuia nimeni.

După 5 ore de agonie, bătrânul a fost salvat. În celalălalt apartament prăbuşit ar fi trebuit să se afle o femeie. Dar norocul a făcut ca, în acel moment, să nu fie acasă.

Când anchetatorii au intrat în bloc, au fost şocaţi de ce au descoperit.

Plafonul de la etajul 1 s-a prabusit pentru ca de aici lipsesc elemente de siguranta, mai exact, de la parter au fost furate dintr-un zid de sprijin si un stalp de rezistenta fierul beton. Etajele se pot prabusi acum ca int-un joc de domino.

De vină ar fi un fost locatar al blocului, care ar fi furat de la caramizi, la cabluri, la fierul beton.

Până acum, autorităţile locale nu au văzut pericolul, deşi primăria a fost indundată cu plângeri despre condiţiile inumane. Edilul dă vina pe directorul care se ocupă de locuinţele sociale.

Inspectorii au decis că blocul nu mai poate fi locuit, iar pentru a evita o tragedie, a fost evacuat întreg imobilul. Mulţi au fost ajutaţi de rude sau prieteni, însă 35 de oameni şi-au petrecut noaptea într-un adăpost improvizat, într-o sală de sport din oraş.

Pentru o parte dintre sinistraţi, primăria va amenaja noi locuinţe sociale, într-o fostă maternitate. Ceilalţi oameni vor fi relocaţi în oraşele din apropiere. Abia acum, se verifică toate imobilele cu probleme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Bloc dărâmat de furturi! Locatarii au vândut fierul beton din stâlpii de rezistenţă ai imobilului din Lupeni, unde un etaj s-a prăbuşit din senin