Antena Meniu Search
x

Gabriel Resources nu renunță la lupta cu statul român. Canadienii au deschis patru procese la Tribunalul Alba

Scandalul în dosarul Roșia Montană continuă. Gabriel Resources și Roşia Montană Gold Corporation contestă în instanță sechestrul pus de statul român și încearcă să amâne plata datoriilor în valoare de 10 milioane de dolari. Patru procese au fost deschise la Tribunalul Alba. În urma cu aproape o lună ANAF a pus sechestru pe acțiunile Gabriel Resources pentru a-și recupera datoriile. Pe 8 martie, tribunalul arbitral de la Washington a dat câștig de cauza României în dosarul Roșia Montană derulat timp de 9 ani.

de Redactia Observator

la 21.04.2024, 19:47

Roșia Montana
Gabriel Resources nu renunță la lupta cu statul român. Canadienii au deschis patru procese la Tribunalul Alba - Shutterstock (arhivă)

Acţionarul majoritar al companiei Roşia Montană Gold Corporation SA, Gabriel Resources, a dat în judecată Oficiul Registrului Comerţului de pe Lângă Tribunalul Alba, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), dar şi compania RMGC, în cadrul căreia este asociat.

Gabriel Resources contestă sechestrul pus pe acţiunile RMGC în contul datoriei de aproximativ 10 milioane de dolari pe care Gabriel Resources o are faţă de Statul Român, reprezentând daunele acordate statului român în urma câştigării procesului desfăşurat la Washington. În procese separate, şi RMCG a dat în judecată autorităţile române, reprezentate de mai multe instituţii, transmite News.ro.

Patru procese deschise de Gabriel Resources, la Tribunalul Alba

Luna aceasta mai multe procese au fost deschise la Tribunalul Alba, dosarele având ca reclamanţi societatea Gabriel Resources (Jersey) Limited şi compania Roşia Montană Gold Corporation. 

Pe acelaşi subiect

Este vorba despre patru procese, toate înscrise pe rolul Tribunalului Alba în data de 11 aprilie. În două dintre dosare reclamant este Gabriel Resources (Jersey) Limited în calitate de Asociat Majoritar La Roşia Montană Gold Corporation SA, iar în alte două reclamant este societatea Roşia Montană Gold Corporation SA. 

Procesele au ca obiect "plângere împotriva rezoluţiei directorului Oficiului Registrului Comerţului" din judeţul Alba. În cele două procese intentate de Gabriel Resources, compania dă în judecată Oficiul Registrului Comerţului Alba, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba, dar şi compania mamă, RMGC, la care şi Statul Român are o parte din acţiuni.

În procesele deschise de Roşia Montană Gold Corporation SA, compania cheamă în instanţă Oficiul Registrului Comerţului Alba, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba. 

În niciunul dintre cele patru dosare nu a fost stabilit încă primul termen de judecată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că există vreo şansă ca speranţa de viaţă să crească în România?
Observator » Evenimente » Gabriel Resources nu renunță la lupta cu statul român. Canadienii au deschis patru procese la Tribunalul Alba