Antena Meniu Search
x

Video Garda de Mediu anunţă că nu s-au înregistrat valori periculoase privind poluarea, după incendiul violent de la Glina

Alertă în Glina, lângă Bucureşti. Un centru REMAT a luat foc, iar incendiul a cuprins maşini date la casat şi anvelopele pe o suprafaţă de 1.300 de metri pătraţi. Flăcările şi norul gros de fum puteau fi văzute de la o depărtare de mai mulţi kilometri, iar pompierii au emis o avertizare Ro Alert. Din fericire nu au fost victime, însă pompierii au lucrat până târziu în noapte pentru a limita flăcările. Garda de Mediu a anunţat că vântul a dispersat fumul aşa că nu s-au înregistrat valori ale poluării periculoase pentru sănătate. 

de Redactia Observator

la 31.03.2022, 08:10

Vezi și

În centrul de colectare sunt mașini date la fier vechi, care au mult material plastic, aşa că flăcările sunt deosebit de greu de stins. Incendiul a fost anunţat, ieri, la ora 17 şi 11 minute.

''Eram în birou, am văzut fum şi flăcări foarte mari. Am ieşit speriat, ca să văd ce se întâmplă. Şi am chemat pompierii.''

Imediat spre Glina au plecat zeci de maşini de intervenţie dar şi mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor.

Ioana Blănaru, ISU Bucureşti-Ilfov: Din cauza degajărilor mari de fum a fost emis către populaţia din zonă un mesaj prin sistemul Ro Alert. Nu au existat victime. S-a intervenit cu 13 autospeciale cu apă şi spumă, 2 descarcerări, un echipaj utim, 2 echipaje Smurd şi un echipaj CBRN.

Pe acelaşi subiect

Simona Neculae, prefect Ilfov: Din câte cunosc de la Garda de Mediu, la acest moment, din analizele preliminare, calitatea aerului nu a fost afectată într-o asemenea măsură încât oamenii să intre în panică.

Anchetă pentru stabilirea cauzei incendiului de la Glina

Vântul a dispersat norul de fum spre nord-est, în direcţia opusă Capitalei, se arată într-un comunicat al ANM. Intervenţia pompierilor nu a fost deloc uşoară. Traficul auto în zonă a fost blocat mai multe ore. Pompierii au rămas peste noapte la Glina. Anchetele deschise de autorităţi vor stabili de la ce a pornit incendiul şi dacă firma care deţine centrul de colectare are toate autorizaţiile în regulă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Garda de Mediu anunţă că nu s-au înregistrat valori periculoase privind poluarea, după incendiul violent de la Glina