Antena Meniu Search
x

Garda Naţională de Mediu face angajări. 150 de comisari sunt căutaţi până la începutul anului 2025

Garda Naţională de Mediu a anunţat că va angaja 150 de comisari până la 1 ianuarie 2025, fiind depus la Ministerul Mediului noul proiect de reorganizare a instituţiei. Măsura este luată şi pentru a respecta condiţiile impuse pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

de Redactia Observator

la 19.06.2024 , 15:41

- Shutterstock

”Ministerul Mediului a decis să întărească Garda Naţională de Mediu cu 150 de comisari, în perspectiva aderării la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Această lipsă de angajaţi a fost sesizată anul trecut, în urma unui control în România. Atunci a fost evaluat felul în care autorităţile abordează problema deşeurilor în ţara noastră.  Cu această ocazie, au fost identificate mai multe vulnerabilităţi ale ţării noastre în domeniu. Una dintre acestea o reprezintă lipsa capacităţii administrative a Gărzii Naţionale de Mediu în lupta cu importurile ilegale de deşeuri”, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Gărzii Naţionale de Mediu.

Ei au precizat că Ministerul Mediului şi-a asumat, încă din octombrie 2023, că va suplimenta efectivele Gărzii de Mediu cu 150 de comisari, până la 1 ianuarie 2025. 

”Garda de Mediu a depus, deja, la minister noul proiect de reorganizare al instituţiei. Proiectul are ca scop îndeplinirea condiţiilor impuse pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, dar şi combaterea traficului ilegal de deşeuri”, a mai transmis sursa citată.

Articolul continuă după reclamă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Evenimente » Garda Naţională de Mediu face angajări. 150 de comisari sunt căutaţi până la începutul anului 2025