Antena Meniu Search
x

Video Grădinile Mălâncrav, readuse la viață de tânărul Andrei Călugăr. Povestea lor a început în urmă cu 7 decenii

Cu aproape 70 de ani în urmă, un horticultor din Coreea de Nord ajungea în România. Expertul fusese adus pentru a găsi cel mai fertil sol pentru cultivarea legumelor. L-a găsit la graniţa judeţelor Mureş şi Sibiu, la Mălâncrav. Grădina creată de el a funcţionat câteva decenii, dar a ajuns apoi în paragină. Acum, un tânăr a preluat terenul şi a reînceput să îl cultive. Este convins că solul de aici oferă legumelor un gust aparte. 

de Redactia Observator

la 14.09.2021, 09:12

Vezi și

Povestea începe undeva în anii 50 când un inginer horticultor nord-coreean a primit sarcina să găsească cel mai prielnic amplasament din Valea Mălâncravului, unde urma să fie viitoarea grădină de legume. Aşa începe povestea Grădinilor Mălâncrav, spusă cu mândrie de Andrei. Străbunicul său a fost paznicul grădinii. După ani, cunoscuta grădină a rămas în grija tânărului. Nu mai este la fel de întinsă ca acum 70 de ani, dar este pe mâini bune, spun localnicii, dar şi cei ce îi gustă rodul.

Andrei Călugăr, antreprenor: Creştem legumele în aer liber, sub cerul liber, în pământ odihnit, nu folosim chimicale şi astfel legumele cresc în ritm cu natura.

Printr-o platformă online creată de el, Andrei livrează săptămânal coşul cu produse proaspete, direct pe mesele oamenilor.

Andrei Călugăr, antreprenor: Aici avem roşii cherry, e primul an în care le cultivăm. Au mers bine, le-am vândut bine în stare proaspătă şi, deşi nu reprezintă o roşie importantă pentru sucul de roşii, ne-au prins bine şi au dat un gust foarte bun.

Pe acelaşi subiect

Nu doar roşiile cresc în grădina lui Andrei

Ardeii, iuţi sau graşi, de diverse sortimente, sunt la mare căutare, atât pentru zacuscă, cât şi pentru nelipsita dulceaţă: Am pregătit mai multe preparate cu legume cu recolta din acest an, avem salată de vinete cu ardei copt, lichiu cu ceapă, lichiu cu varză...

Iar alături de brânzeturile şi mezelurile tradiţionale, legumele din Grădinile Mălâncrav alcătuiesc un adevărat picnic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Grădinile Mălâncrav, readuse la viață de tânărul Andrei Călugăr. Povestea lor a început în urmă cu 7 decenii