Antena Meniu Search
x

Video Grădiniţa groazei: Educatoarea care îi ameninţa pe copii că le "crapă capul" a fost reţinută, iar alte trei colege sunt anchetate pentru orori

Educatoarea înregistrată în timp ce urlă şi loveşte mai mulţi copii la grădiniţa-fantomă din Popeşti Leordeni a fost reţinută. Părinţii acuză că bătaia şi teroarea erau metode de predare la toate grupele la acest centru educaţional, unul din multele din ţară fără autorizaţie. Alte trei educatoare sunt anchetate acum.

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 22.02.2024, 19:26

Vezi și

"De ce? De ce nu stai pe amărâtul ăsta de scaun? De ce?! Dacă te mai ridici de pe scaunul asta, te rup! Ai înțeles? Aici încremenești, pe scaun. Bă, vă crăp capul astăzi!" Andreea Solomon, educatoarea de 24 de ani, înegistrată în timp ce loveşte şi jigneşte mai mulţi copii, a ajuns în faţa poliţiştilor. Nu a dat nicio explicaţie însă dovezile de pe masa anchetatorilor au fost suficiente cât să o reţină pentru 24 de ore. Este cercetată pentru rele tratamente aplicate minorului şi riscă ani grei de închisoare.

Educatoarea agresivă a fost reţinută

"Eşti proastă de bubui! Zi-mi lunile anului că te dau cu capul de masa asta! Începe să spui lunile anului, eu nu te aud. Ianuarie! (...) Tu joacă-te cu nervii mei, că dacă intri pe mâinile mele, ți-o iei rău de tot. Stai cum trebuie pe scaun", a fost ea înregistrată.

  • Reporter: Şi cum a motivat acest comportament?
  • Luminiţa Grigoraş, avocata educatoarei: Nu a dat declaraţii. Mă gândesc că poate a fost într-un moment prost.
Pe acelaşi subiect

Dimpotrivă, spun părinţii, teroarea era metoda de educaţie de zi cu zi. Una din mame a avut inspiraţia să pună în ghiozdanul copilului un dispozitiv de înregistrare. "Dacă vin la tine, te trosnesc în secunda doi! Ori vii să faci 20 de genuflexiuni, ori mă laşi să îţi dau 20 de linii peste mână! Nu râde, nu râde!", strigă femeia.

Cele patru ore de înregistrări surprind doar o parte din ororile de la centrul educaţional. "Conducerea instituţiei ar fi ştiut despre acest comportament însă nu a luat nicio măsură. Mai mult, grădiniţa avea camere de supraveghere la care aveau acces toţi părinţii, însă zilnic acestea erau oprite pe motiv că nu funcţionează internetul", transmite Ana Grigore, reporter Observator.

"Câteva cuvinte urâte, începuse să zică: Animalule! Chiar se aude în înregistrarea aceea cum îi face animalule şi începuse şi el să zică acasă...  Am lacrimi în ochi", spune bunica unui copil. "Mişcă-te pe scaun că aşa îmi vine să vă dau câte una, să vă dau cu capul de pereţi, să vă zboare creierii! Eşti urât cu spume! Şi căţelul lui mamaie e tuns mai frumos!", striga educatoarea.

Alte trei colege, anchetate

Părinţii au depus plângeri pe numele altor 3 angajate, care ar fi avut acelaşi comportament. "Flori, tu vezi cum e tuns ăsta? Şi-a bătut joc de capul lui. Bă, cine te-a tuns, mă, mă-ta, cine te-a tuns?"

"Cea mica emitea semne vizibile de abuz şi de agresiune. Minora a început să plângă, să spună că nu mai vrea la grădiniţă. Din spusele fetiţei, doamna educatoare nu era singura care se comporta urât şi care adopta acelaşi limbaj şi agresiune la adresa tuturor copiilor. Era o practică extrem de agresivă", spune Marina Constantinescu, avocata unei familii.

"Bă, ia mâinile de la gură că te bat rău de tot! Vrei să mergem la spital? Da! Să-ţi duc creierul ăsta la reparat!", se aude pe filmări. Procurorii au descoperit că grădiniţa nu are nicio legătură cu sistemul de învăţământ, e un SRL cu trei angajaţi. O practică folosită de multe astfel de centre educaţionale care vor să ocolească verificările Ministerului Educaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Grădiniţa groazei: Educatoarea care îi ameninţa pe copii că le "crapă capul" a fost reţinută, iar alte trei colege sunt anchetate pentru orori