Antena Meniu Search
x

Grănicerul francez care a ucis-o pe românca Mihaela Miloiu, în 2016, condamnat la 20 de ani de închisoare

Un grănicer francez a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, după ce a ucis "cu sălbăticie" o prostituată româncă pe nume Mihaela Miloiu, în 2016, în Elveţia.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 12.12.2020, 14:37

Femeie îmbrăcată sumar lângă geamul unei maşini
Grănicerul care a ucis-o pe românca Mihaela Miloiu, condamnat la 20 de ani de închisoare - iStock | Getty Images
  • Avocatul acuzării ar fi cerut 30 de ani de închisoare.
  • I-a fost descoperit ADN-ul după ce a mers la spitla pentru o rană la mână.

Alexandre Verdure, care locuia cu soţia sa şi cu fiul său la Mouthe, în Doubs, în momentul faptelor, a negat că ar fi ucis-o pe tânara în vârstă de 18 ani, în noaptea de 29-30 noiembrie, la Sullens, Elveţia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

El a declarat că a întreţinut într-adevăr un raport sexual plătit cu tânăra, dar apoi alţi doi bărbaţi ar fi apărut şi ar fi ucis-o cu sânge rece, apoi i-au ordonat să facă "tot ce este necesar" pentru a scăpa de cadavru, iar el ar fi transportat şi abandonat trupul fără viaţă al Mihaelei în Franţa.

Procurorul de caz Etienne Manteaux, care a cerut 30 de ani de închisoare, a solicitat juraţilor să ia în considerare "sălbăticia" cu care a fost ucisă femeia şi "personalitatea îngrijorătoare" a acuzatului.

Prostituată româncă ucisă în Franţa, ucigaş condamnat la 20 de ani de închisoare

Omul nu ar fi arătat nici un pic de emoţie faţă de cele întâmplate şi nu a schiţat vreo durere în faţa judecătorilor. Avocatul acuzării a subliniat faptul că această atitudine rece reprezintă un "risc de recidivă".

Trupul neînsufleţit al Mihaelei Miloiu a fost găsit pe 15 decembrie 2016, la Frasnois, într-o stare oribilă, de nerecunoscut, cu faţa şi dinţii îi fuseseră sparţi din cauza loviturilor multiple.  

Institutul de cercetare criminală al Jandarmeriei Naţionale (IRCGN) a efectuat o reconstituire facială a tinerei pentru a-i stabili portretul robot în 3D. În cele din urmă, doi jandarmi au găsit buletinul tinerei la Sullens, dar şi alte urme de sânge. După mai multe verificări a fost descoperit şi ADN-ul lui Alexandre Verdure la data de 30 noiembrie 2016, atunci când s-a dus la spitalul din Pontarlier pentru a-şi trata o rană la mână.

Bărbatul a fost condamnat, potrivit news.ro, la 20 de ani de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Grănicerul francez care a ucis-o pe românca Mihaela Miloiu, în 2016, condamnat la 20 de ani de închisoare