Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Grătar cu brânză şi fructe, după reţeta lui Cătălin Scărlătescu! Secretul kilogramelor în minus ale celebrului chef: 'Cu asta am slabit' 

Grătarul fără mici şi ceafă nu există, ar spune carnivorii înrăiţi. Greşit, le-ar răspunde cei care fac un festin din brânza, legumele şi chiar fructele fripte. Chiar şi chef Cătălin Scărlătescu a renunţat la friptură şi a pus pe grătarul încins o specialitate din Cipru.

de Redactia Observator

la 01.06.2018 , 02:50

Grătarul fără mici şi ceafă nu există, ar spune carnivorii înrăiţi. Greşit, le-ar răspunde cei care fac un festin din brânza, legumele şi chiar fructele fripte. Chiar şi chef Cătălin Scărlătescu a renunţat la friptură şi a pus pe grătarul încins o specialitate din Cipru, şi anume brânză halloumi.

Perpelită, timp de 4-5 minute, pe o plită încinsă, brânza halloumi, o specialitate importată din Cipru, câştigă tot mai mult teren în lupta cu preparatele grele, precum ceafa de porc, micii şi cârnaţii româneşti. La petreceri, Chef Cătălin Scărlătescu o serveşte sub formă de burger, într-o chiflă cu seminţe.  

CHEF CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU:

Vezi și

Faza interesanta la aceasta branza este ca nu se topeste, nu curge, e gustoasa si se poate combina cu orice. Cred ca merge si cu varza murata.

Proaspătă, halloumi are o textură gumată şi poate fi servită în salate. Gătită, ea devine uşor elastică. Grecii din Cipru au inventat reţeta acum o mie de ani. 

CHEF CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU:

Cel mai bine e sa o combini cu foamea. Va rog frumos! Cu foamea! Cand ti-e foame, ia o bucatica de halloumi si ti-a trecut foamea. Imi pare rau ca nu am inventat-o noi, romanii. 

În schimb, românii sunt inventivi când vine vorba de legumele aruncate pe grătar. 

Proaspete şi colorate, legumele devin irezistibile după ce sunt gătite pe plita încinsă.  E loc pentru toate, de la dovlecei, ardei şi roşii, până la morcovi şi ceapă. Chiar şi grătarul poate fi preparat la grătar. Ananasul este secretul celui mai iubit bucătar. 

CHEF CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU: Ananasul este singurul fruct care te mananca pe tine. Uite, cu asta am slabit!

Ananasul prăjit este o garnitură ideală lângă preparatele grele din carne. Fructul are o enzimă care topeşte proteinele, ceea ce-l face un ajutor pentru digestie. Este la fel de delicios alături de legumele coapte. 

CHEF CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU: Salata asta o punem imediat intr-un bol, cu un pic de usturoi ras, patrunjel si busuioc, o salata calda. 

Când vine vorba de grătar, imaginaţia este limita. Orice se poate frige la foc iute - de la piersici şi banane, până la faimoasele bezele americane. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Grătar cu brânză şi fructe, după reţeta lui Cătălin Scărlătescu! Secretul kilogramelor în minus ale celebrului chef: 'Cu asta am slabit'