Antena Meniu Search
x

Video Greva CFR. "Cine suferă? Tot noi, cetăţenii de pe scaune". Reacţia călătorilor care s-au trezit că nu circulă niciun tren

Greva CFR. A fost haos în gările din toată ţara după greva de avertisment a angajaţilor CFR. Niciun tren nu a văzut calea ferată timp de două ore, între 7.00 şi 9.00 dimineaţa. Nu puţini au fost călătorii blocaţi în gări, luaţi prin surprindere de protest. 17.000 de ceferişti reclamă că nu au un buget anual care să dea drumul investiţiilor şi cer salarii corecte. Cei care vor banii înapoi pe bilete au dreptul.

de Redactia Observator

la 15.09.2023, 13:19

Vezi și

Greva CFR. În Galaţi aproape 30 de garnituri de tren au înţepenit la ora 7. 

Călător: Eu am aflat pe drum.

Zeci de elevi, ce mergeau în Sibiu la un festival de muzică, au făcut show pe peron, spre delectarea călătorilor blocaţi în gară. Haos a fost şi în Suceava, unde rămaşi fără soluţie, călătorii au luat calea autogărilor.

Călător: La Cluj am de prins un zbor, deci vă daţi seama că e cam nasol dacă întârzie. Merg cu autocarul. Aia e, am pierdut 90 de lei pe bilet degeaba.

Pe acelaşi subiect

Călător: Mereu întârzie trenurile oricum. Condiţiile sunt sub orice critică, nu ai motive să dai bani pe bilet.

Planurile a sute de români, date peste cap

Greva de avertisment a dat peste cap şi planurile unui grup de tinere din Cluj care au pornit într-un tur al Europei cu trenul.

Călător: Aveam tren până în Viena şi riscăm să pierdem trenul de legatură între Viena şi Praga lăsându-ne fără o noapte de cazare şi cu o noapte dormită în gară.

Călător: Mi se pare o lipsă de responsabilitate şi de respect, şi cine suferă? Tot noi, cetăţenii de pe scaune. E fain să dai ordine şi nimic să nu se ducă la îndeplinire. 

Angajaţii CFR ameninţă cu grevă generală

Este şi una dintre nemulţumirile angajaţilor CFR. Oamenii cer soluţii care să permită înlocuirea unor generaţii de ceferişti. În caz contrar, următorul pas este greva generală. 

Moraru Sorin, împiegat de mişcare: Protestăm în primul rând pentru lipsa unui contract colectiv de muncă. Negocierile au început în martie şi nici până acum nu s-au finalizat.

Tiberiu Constantin Botez, lider sindicalist Constanţa: Pentru neaplicarea statului personal feroviar, în al doilea rând pentru subfinanţarea căii ferate care durează de peste 30 de ani, pentru condiţii de muncă, pentru salarii decente.

Greva sindicaliştilor CFR vine după un lung şir de incidente feroviare. Ultimul dintre ele, acum o lună, când locomotiva unui tren de călători a luat foc în Oradea. Din fericire, toţi călătorii s-au autoevacuat la timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Greva CFR. "Cine suferă? Tot noi, cetăţenii de pe scaune". Reacţia călătorilor care s-au trezit că nu circulă niciun tren